Αλμυρή τάρτα με σολομό και μπρόκολο
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4-6
Συστατικά
- 1 συσκευασία ζύμη κουρού για τάρτες και πίτες σε θερμοκρασία δωματίου
- 1,5-2 φλ μπρόκολο (casino)
- 2 φιλέτα σολομού (casino)
- 3 αυγά
- 200ml κρέμα γάλακτος 15-17% λιπαρά
- Αλάτι
- πιπέρι
- Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μπρόκολο για 2 λεπτά (ή ψήνουμε κατα προτίμηση στον ατμό), προσέχοντας να μην παραβράσει. Μόλις μαλακώσει, αφαιρούμε από το νερό και το περνάμε σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
- Ψήνουμε τα φιλέτα σολομού στον ατμό ή στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί και προσθέτουμε το μπρόκολο.
- Κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε λωρίδες ή κύβους και απλώνουμε πάνω από το μπρόκολο.
- Φτιάχνουμε την κρέμα: σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι και πιπερι.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σολομό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με άνηθο.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 318kcal
Λιπαρά: 21,8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 6,6 γρ
Υδατάνθρακες: 20,2 γρ
Φυτικές ίνες: 1γρ
Σάκχαρα: 0,8 γρ
Πρωτεΐνη: 10,3 γρ