Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Αλμυρή τάρτα με σολομό και μπρόκολο

Από την Σταύρη Καουράνη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 4-6

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζύμη κουρού για τάρτες και πίτες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1,5-2 φλ μπρόκολο (casino)
  • 2 φιλέτα σολομού (casino)
  • 3 αυγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος 15-17% λιπαρά
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το μπρόκολο για 2 λεπτά (ή ψήνουμε κατα προτίμηση στον ατμό), προσέχοντας να μην παραβράσει. Μόλις μαλακώσει, αφαιρούμε από το νερό και το περνάμε σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. 
  2. Ψήνουμε τα φιλέτα σολομού στον ατμό ή στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί και προσθέτουμε το μπρόκολο. 
  4. Κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε λωρίδες ή κύβους και απλώνουμε πάνω από το μπρόκολο.
  5. Φτιάχνουμε την κρέμα: σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι και πιπερι.
  6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σολομό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. 
  7. Γαρνίρουμε με άνηθο.
     

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ

Θερμίδες: 318kcal 

Λιπαρά: 21,8γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 6,6 γρ

Υδατάνθρακες: 20,2 γρ

Φυτικές ίνες: 1γρ

Σάκχαρα: 0,8 γρ

Πρωτεΐνη: 10,3 γρ