Κινόα με ψητές μελιτζάνες και σως γιαουρτιού.
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 1,5 φλ κινόα ψημένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ τριμμένο ginger
- 1 κ.γ κύμινο
- 2 μελιτζάνες φρέσκες ή 2 φλ κατεψυγμένες
- 1/2 φλ καθαρισμένο ρόδι
- 1/4 φλ φρέσκος κολιανδρος ψιλοκομμένος
- 1/4 φλ φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σως γιαουρτιού:
- 0,5 φλ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ λεμόνι
- 1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση
- Για κατεψυγμένες μελιτζάνες: σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά.
- Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά με την κινόα, προσθέτουμε το ρόδι, τον κόλιανδρο και το δυόσμο.
- Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού: ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μέλι.
- Απλώνουμε τις μελιτζάνες πάνω από την κινόα και περιχύνουμε τη σως.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 80kcal
Λιπαρά: 1,7γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 0,3 γρ
Υδατάνθρακες: 9,8 γρ
Φυτικές ίνες: 2,7γρ
Σάκχαρα: 4 γρ
Πρωτεΐνη:2,5 γρ