Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Κινόα με ψητές μελιτζάνες και σως γιαουρτιού.

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 1,5 φλ κινόα ψημένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ τριμμένο ginger
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 2 μελιτζάνες φρέσκες ή 2 φλ κατεψυγμένες
  • 1/2 φλ καθαρισμένο ρόδι
  • 1/4 φλ φρέσκος κολιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη σως γιαουρτιού:
  • 0,5 φλ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ λεμόνι
  • 1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση

  1. Για κατεψυγμένες μελιτζάνες: σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά. 
  2. Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά με την κινόα, προσθέτουμε το ρόδι, τον κόλιανδρο και το δυόσμο. 
  3. Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού: ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μέλι. 
  4. Απλώνουμε τις μελιτζάνες πάνω από την κινόα και περιχύνουμε τη σως.  


Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 80kcal 
Λιπαρά: 1,7γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 0,3 γρ
Υδατάνθρακες: 9,8 γρ
Φυτικές ίνες: 2,7γρ
Σάκχαρα: 4 γρ
Πρωτεΐνη:2,5 γρ