Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σαλάτα με ρεβύθια, κινόα, σπανάκι και ραπανάκι

Από την Σταύρη Καουράνη

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 1,5 φλ ρεβύθια ολόκληρα
  • 3/4 φλ κινόα
  • 2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες
  • 2 αγγουράκια κομμένα σε φέτες
  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 χούφτες σπανάκι σε φύλλα
  • 2-3 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Για το dressing:
  • Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Επιπλέον υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε:
  • Πιπεριές τουρσί
  • Ελιές γεμιστές

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν (30-40 λεπτά περίπου), τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  2. Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα τρυπητό, τη βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για το dressing 
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε το σπανάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  5. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και το dressing.

 

Διατροφικές πληροφορίες: 
Για μια μερίδα 100γρ:
Θερμίδες: 170kcal 
Λιπαρά: 9,6γρ
Κορεσμένα: 1,3γρ
Υδατάνθρακες: 17γρ
Φυτικές ίνες:  5γρ
Σάκχαρα: 2γρ
Πρωτεΐνες: 5γρ