Αλμυρό κέικ με φέτα και λιαστές ντομάτες
Άπο την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/10
Μερίδες: 8-10
Συστατικά
- 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ φέτα ελαφρώς λιωμένη με πιρούνι
- 1/2 φλ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1/2 φλ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ baking powder
- 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ για τα μπαχαρικά:
1/2 tsp of spices:
- θυμάρι
- δυόσμο
- ρίγανη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα κουζίνας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι
- Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες και τα μπαχαρικά.
- Αδειάζουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια ελαφρά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα (24 x 13), πασπαλίζουμε με τους σπόρους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στο εξωτερικό.
- Τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ για να διαπιστώσουμε αν έχει ψηθεί.
- Μόλις είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το κόβουμε.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για μια μερίδα 60γρ
Θερμίδες: 188kcal
Λιπαρά: 11,9γρ
Κορεσμένα: 3,8γρ
Υδατάνθρακες: 13,7γρ
Φυτικές ίνες: 0,6γρ
Σάκχαρα: 1,3 γρ
Πρωτεΐνες: 6,8γρ