Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Εύκολα αφράτα pancakes

Άπο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αλεύρι ολικής άλεσης)
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 2 φλ γάλα της επιλογής σας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 ασπράδια
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ καστανή μαλακή ζάχαρη
Γαρνιτούρα:
  • σιρόπι από σφένδαμο
  • φέτες φράουλες
  • μυρτιλός
  • Βατόμουρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το baking powder και τη κανέλα με το αλεύρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τους κρόκους, μέχρι να ενωθούν καλά. 
  3. Σε ένα 3ο μπολ με τη βοήθεια ενός σύρματος μαγειρικής ή με το ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. 
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος/βουτύρου στο αλεύρι. 
  5. Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε και την μαρέγκα από τα ασπράδια, χωρίς να ανακατέψουμε υπερβολικά το μείγμα. Με αυτό το βήμα μπορούμε να πετύχουμε πολύ αφράτα pancakes. 
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε  1/4 φλ λάδι καρύδας ή βούτυρο και προσθέτουμε με την βοήθεια μιας κουτάλας λίγο από το μείγμα. Αν το τηγάνι μας είναι μεγάλο, μπορούμε να ψήσουμε 2 pancakes ταυτόχρονα. 
  7. Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του.
  8. Μόλις αρχίσουν τα pancakes να βγάζουν μικρές φουσκάλες, τα γυρίζουμε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό. 
  9. Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά με τα αγαπημένα μας toppings. 

 

Διατροφικές πληροφορίες: 

Για κάθε pancake 120γρ:

Θερμίδες: 187 kcal 
Λιπαρά: 6γρ
Κορεσμένα: 2,8γρ
Υδατάνθρακες: 21γρ
Φυτικές ίνες:  0,87γρ
Σάκχαρα: 2,4γρ
Πρωτεΐνες: 5,4γρ