Εύκολα αφράτα pancakes
Άπο την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αλεύρι ολικής άλεσης)
- 2 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ κανέλα
- 2 φλ γάλα της επιλογής σας σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλ λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας
- 2 κρόκους αυγών
- 2 ασπράδια
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ καστανή μαλακή ζάχαρη
Γαρνιτούρα:
- σιρόπι από σφένδαμο
- φέτες φράουλες
- μυρτιλός
- Βατόμουρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το baking powder και τη κανέλα με το αλεύρι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τους κρόκους, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σε ένα 3ο μπολ με τη βοήθεια ενός σύρματος μαγειρικής ή με το ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος/βουτύρου στο αλεύρι.
- Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε και την μαρέγκα από τα ασπράδια, χωρίς να ανακατέψουμε υπερβολικά το μείγμα. Με αυτό το βήμα μπορούμε να πετύχουμε πολύ αφράτα pancakes.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε 1/4 φλ λάδι καρύδας ή βούτυρο και προσθέτουμε με την βοήθεια μιας κουτάλας λίγο από το μείγμα. Αν το τηγάνι μας είναι μεγάλο, μπορούμε να ψήσουμε 2 pancakes ταυτόχρονα.
- Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του.
- Μόλις αρχίσουν τα pancakes να βγάζουν μικρές φουσκάλες, τα γυρίζουμε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά με τα αγαπημένα μας toppings.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για κάθε pancake 120γρ:
Θερμίδες: 187 kcal
Λιπαρά: 6γρ
Κορεσμένα: 2,8γρ
Υδατάνθρακες: 21γρ
Φυτικές ίνες: 0,87γρ
Σάκχαρα: 2,4γρ
Πρωτεΐνες: 5,4γρ