Χρόνος Εκτέλεσης

90 λεπτά

Μερίδα/ες

10

Βαθμός δυσκολίας

2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • βούτυρο για βουτύρωμα
  • 330γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 160γρ φρέσκα μύρτιλα, κομμένα στη μέση
  • 15γρ βούτυρο λιωμένο
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ στέβια σε σκόνη, ειδική για ψήσιμο
  • 180γρ γιαούρτι 2%
  • χυμός από 2 πορτοκάλια (180γρ)
  • 2 κ.σ. γάλα 2%
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 23×10εκ. και βουτυρώνουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να καλυφθούν με το αλεύρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το βούτυρο, τα ασπράδια αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και τη στέβια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και χτυπάμε καλά με το σύρμα για να μην έχουμε σβόλους.
  • Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και 2 κ.σ. γάλα.
  • Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας με απαλές κινήσεις.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
  • Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.