Σας λείπουν οι γεύσεις από το λαχανόκηπο της γιαγιάς; Είστε μήπως ένας από τους πολλούς που ορκίζονται ότι ειδικά τα λαχανικά και τα φρούτα τα οποία είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας έχουν διαφορετικό άρωμα και γεύση από τα συμβατικά προϊόντα;

Στις μέρες μας, παρά τους γρήγορους ρυθμούς και την πίεση της καθημερινότητας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να επιστρέψουν στην καλλιέργεια φρούτων ή λαχανικών για οικιακή κατανάλωση. Βρίσκουν σε αυτήν την συνήθεια ξεκούραση, ξεγνοιασιά και κυρίως αυθεντικά αρώματα και γεύσεις.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για συνήθεια που προϋποθέτει εκτός από καλή διάθεση και χρόνο και κόπο. Πολύ δε περισσότερο για μία καθαρά βιολογική καλλιέργεια, που είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι πρέπει να μεσολαβήσει ένας χρόνος και να προηγηθούν διαδικασίες ελέγχου ώστε να θεωρηθεί μία γεωργική έκταση κατάλληλη για βιολογική καλλιέργεια; Απαιτείται μεταξύ άλλων να διασφαλιστεί ότι και το έδαφος και το νερό που θα τροφοδοτεί την καλλιέργεια θα είναι απαλλαγμένα από μικρόβια και βαριά μέταλλα. Επιβάλλεται επίσης να χρησιμοποιούνται μόνο οργανικά λιπάσματα για την καταπολέμηση εχθρών, όπως εντόμων και παρασίτων.

Αν πάλι δεν έχετε τον χρόνο, τη διάθεση, τις γνώσεις και το ταλέντο για όλα αυτά, μπορείτε να παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι θα βρείτε στην αγαπημένη σας υπεραγορά τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα.

Τα βιολογικά ή οργανικά προϊόντα, όπως προτιμούν να τα λένε σε κάποιες χώρες – και οι δύο λέξεις πάντως ελληνικής προέλευσης – έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια φανατικούς υποστηρικτές, οι οποίοι προσπερνούν χωρίς δεύτερη σκέψη τη διαφορά στην τιμή τους από τα συμβατικά προϊόντα. Η διαφορά βεβαίως εξηγείται: Η παραγωγή βιολογικών προϊόντων προϋποθέτει μεγαλύτερο κόπο και ως εκ τούτου μεγαλύτερο κόστος.

Αρκετοί είναι μάλιστα αυτοί που επιλέγουν να στηρίζεται η διατροφή τους αποκλειστικά σε βιολογικά προϊόντα. Και στην αγορά μπορεί κανείς να βρει τα πάντα: Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, αλεύρι, παξιμάδια, μακαρόνια, παιδικά δημητριακά, χυμούς, ελαιόλαδο, όλα βιολογικής καλλιέργειας, ακόμη και βιολογικό κρέας, όπως μπριζόλες, κοτόπουλο, χοιρινό, αβγά και γιαούρτι, από ζώα που τράφηκαν αποκλειστικά με οργανικές τροφές, χωρίς τη χορήγηση ορμονών και αντιβιοτικών.

Η επιστήμη δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημα αν είμαστε ό,τι τρώμε, πάντως, ο Ιπποκράτης μας είχε παροτρύνει χιλιάδες χρόνια προηγουμένως να μετατρέψουμε την τροφή μας σε φάρμακό μας.

Αναζητήστε οργανικά προϊόντα για τις επόμενες συνταγές για σας και την οικογένειά σας στις Υπεραγορές Αλφαμέγα! Δείτε τις προσφορές μας σε βιολογικά προϊόντα στο τελευταίο μας φυλλάδιο.