Η αναμονή της μέρας που ο νονός ή νονά θα ερχόταν στο σπίτι με τη λαμπάδα, το σοκολατένιο αυγό και ένα καινούριο ζευγάρι ανοιξιάτικα παπούτσια είναι μία από τις όμορφες παιδικές αναμνήσεις μας.

Η χαρά όταν επιτέλους ερχόταν η νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, που η οικογένεια γινόταν μάρτυρας της Ανάστασης, μέσα σε εκκωφαντικές κωδωνοκρουσίες και πυροτεχνήματα, από τις πιο σημαντικές στιγμές όλου του χρόνου.

Αυτά τα έθιμα και οι συμβολισμοί τους μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Κι αν διαθέσουμε λίγο χρόνο, μπορούμε να τους αφήσουμε και την προσωπική μας σφραγίδα, φτιάχνοντας τις λαμπάδες για εμάς ή για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τι θα χρειαστούμε; Λαμπάδες στο χρώμα που μας αρέσει και υλικά χειροτεχνίας, που μπορούμε εύκολα να βρούμε σε καταστήματα ή στο διαδίκτυο. Εδώ θα δώσουμε μερικές ιδέες.

Ναυτικό theme: Μια λαμπάδα στο χρώμα της θάλασσας με λευκό κορδόνι κι ένα ξύλινο καραβάκι είτε στο φυσικό χρώμα του ξύλου είτε ασημένιο είναι απλά πανέμορφο. Η επιλογή που προτείνουμε είναι αρκετά τολμηρή. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο κλασικό λευκό κερί με σκούρο μπλε κορδόνι.

Fashion Theme:  Eδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να υπακούσετε τις επιταγές του δικού σας γούστου. Κίτρινο κερί με έναν φιόγκο από ασπρόμαυρη πουά κορδέλα. Λευκό κερί με μαύρη δαντέλα και μικρές ψεύτικες πέρλες που θα κολλήσετε επάνω. Φούξια κερί με γκλίτερ. Μια τέτοια λαμπάδα σίγουρα θα είναι μοναδική όπως κι εσείς.

Recycle it: Έχετε playmobil, μικρά λούτρινα ζωάκια, ανθρωπάκια lego ή παζλ με τα οποία δεν ασχολείται πια κανένας; Μόλις βρήκατε πώς θα τα αξιοποιήσετε! Λίγη κόλλα ή υγρή σιλικόνη θα κάνουν θαύματα και μια λαμπάδα, που όμοιά της δε θα υπάρχει.

Κλείνοντας, σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και το φως της Ανάστασης να λάμπει έσω κι έξω σας.