Χρόνος Προετοιμασίας 15 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 5 Λεπτά


Υλικά Για 2 Άτομα  

1κιλό γαρίδες μέγεθος 16-20 καθαρισμένες

1 Κουτάκι Μπύρας Μικρό

500γρ Αλεύρι

1λτρ Λάδι Για Τηγάνισμα

5μλ Χυμό Λεμονιού

4γρ Πάπρικα σε Σκόνη

20 Ξυλάκια για Σουβλάκι

200μλ σάλτσα από γλυκό και καυτερό πιπέρι

Αλάτι / Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Περάστε τις γαρίδες μια σε κάθε ξυλάκι στην άκρια.
  • Σε λεκάνη βάλτε την μπύρα και ανακατέψτε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός.
  • Προσθέστε στο χυλό το χυμό λεμόνι, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά και αφήστε το σε χλιαρό μέρος περίπου 40c για 30 λεπτά.
  • Βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη. Πασπαλίστε τις γαρίδες που έχετε περάσει στο ξυλάκι με το αλεύρι, μετά περάστε το από τον χυλό και τέλος τηγανίστε το σε καυτό λάδι.
  • Στραγγίστε από το περιττό λάδι και σερβίρετε με σάλτσα από γλυκό και καυτερό πιπέρι.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director