Χρόνος Εκτέλεσης

4 ώρες

Χρόνος Ψησίματος

3 ώρες 30 λεπτά

Μερίδα/ες

5

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

2 κεφάλια σκόρδο και άλλες 3 σκελίδες

1 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

2 κιλά χοιρινό μπούτι

2 πατάτες μέτριες κομμένες στη μέση

1 κούπα κρασί λευκό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Βάζουμε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τις 3 σκ. Σκόρδο, το γλυκάνισο, ελαιόλαδο, 1 κ.σ. κοφτή αλάτι και 2 κ.γ. πιπέρι σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πάστα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.Ανοίγουμε το κρέας «πεταλούδα» όσο το δυνατόν πιο λεπτό ή ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει.Αλοίφουμε το εσωτερικό του κρέατος με την αρωματική πάστα και το τυλίγουμε το κρέας σε ρολό.Με τη βοήθεια σπάγκου το δένουμε σφιχτά.

Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τα κεφάλια από τα σκόρδα κομμένα στα δύο και τις πατάτες. Πάνω τους βάζουμε το κρέας ώστε να μην ακουμπάει στον πάτο του ταψιού το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αλοίφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 3-4 ώρες.

Στα 30 λεπτά ρίχνετε το κρασί πάνω στο κρέας και ανά 40 λεπτά ραντίζετε το κρέας με τους χυμούς του.

Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει πάρα πολύ.

Αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το κόψετε φέτες και το σερβίρετε μαζί με τις πατάτες.

Το σκόρδο μπορείτε να το αλείψετε πάνω σε λίγο ψωμί.