Στα πλαίσια του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (01/02/2018) τα εγκαίνια της κουζίνας του ΙΗ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού – Αγίου Αντωνίου.

Το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά από το 2013 έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» σε 17 ολοήμερα δημοτικά σχολεία σε όλη την Κύπρο, με στόχο να στηρίξει τις κοινότητες που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση. Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, πάντοτε δίπλα στα παιδιά, ενισχύουν την πρωτοβουλία του ιδρύματος αναλαμβάνοντας τα έξοδα τόσο για την κατασκευή και τον εξοπλισμό της κουζίνας όσο και για την παροχή των τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» αναλαμβάνει να διαμορφώσει κατάλληλα χώρους του σχολείου, ώστε να μετατραπούν σε κουζίνες, αλλά και να τους εξοπλίσει με όλα τα απαραίτητα μέσα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στη δράση συμμετέχουν και άνεργες μητέρες των παιδιών, οι οποίες είτε προσλαμβάνονται είτε εργάζονται εθελοντικά, μαγειρεύοντας καθημερινά ολόφρεσκο μεσημεριανό φαγητό για όλα τα παιδιά. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε κουζίνα, ανεξάρτητα από το διάστημα που είναι απαραίτητο να λειτουργήσει, αποτελεί μόνιμο έργο υποδομής για το σχολείο και την κοινότητα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στηρίζουν το έργο του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό της κουζίνας του ΙΗ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού – Αγίου Αντωνίου, καθώς και για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γευμάτων για ένα χρόνο. Με αυτή τους την πράξη οι Υπεραγορές έδωσαν μεγάλη χαρά και ανακούφιση στους συντελεστές του προγράμματος, αλλά και στον διευθυντή και τους γονείς των παιδιών του σχολείου, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο ίδρυμα για τον σκοπό αυτό.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Άντρη Αναστασιάδου, ο υπουργός Παιδείας και πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, η πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά κα. Μαρίνα Σιακόλα και εθελοντές, καθώς και η υπεύθυνη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ κ. Ελίνα Θεοδότου.

Η κ. Θεοδότου σε δήλωσή της για το «Μαγειρεύω και Προσφέρω» ανέφερε: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια σπουδαία κίνηση εκ μέρους του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά και επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ειλικρινή προσπάθεια του ιδρύματος να προσφέρει σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, χωρίς στοχοποιήσεις. Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, σεβόμενοι τις ανάγκες των παιδιών της σύγχρονης κοινωνίας, θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα τους και να στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις».

Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε μια μικρή γιορτή με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου και μεσημεριανό γεύμα που ετοίμασαν οι μητέρες των μαθητών για όλους τους παρευρισκομένους.