Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά 

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά


Υλικά για 4  μερίδες

1,5 κιλό καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα

100μλ ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

100γρ σιταροπούλα

100γρ αρακά

2 πιπεριές χρωματιστές

50μλ σάλτσα ντομάτας

20γρ βασιλικό ψιλοκομμένο

250γρ πουργούρι

750μλ ζωμό λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Αρχικά χαράξτε τα καλαμάρια κάθετα. Έπειτα σε ζεστό τηγάνι τσιγαρίστε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο ολόκληρο. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας.
  2. Βάλτε σε ταψί και κλείστε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον βασιλικό.
  4. Σε ζεστό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και προσθέστε όλα τα λαχανικά εκτός από τον βασιλικό. Ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Έπειτα προσθέστε το ζωμό και το πουργούρι.
  6. Σιγοβράστε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Προσθέστε το βασιλικό και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Κατεβάστε από την φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να απορροφήσει όλους τους υδρατμούς.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director