Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά


Υλικά για 8 μερίδες

Υλικά για το κέικ

300γρ. αυγά

8γρ. αλάτι

300γρ. λάδι

510γρ. ζάχαρη

8γρ βανίλια

360γρ. αλεύρι φαρίνα

15γρ. μαγειρική σόδα

15γρ. ΒΡ

8γρ. κανέλα σε σκόνη

550γρ. τριμμένο καρότο

200γρ. καρυδόψιχα


Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε όλα τα ξερά υλικά.
  2. Προσθέστε όλα τα υγρά και ανακατέψτε καλά.
  3. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ 22cm.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180c ή μέχρι το κέντρο να είναι ξηρό.

Υλικά για το γλάσο τυριού

240γρ. μαλακό κρεμώδες τυρί

130γρ. ζάχαρη άχνη

4γρ. πάστα βανίλιας

180μλ φρέσκια κρέμα

10ml γλυκόζη

Εκτέλεση:

  1. Σε μίξερ, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από την φρέσκα κρέμα.
  2. Κτυπήστε την φρέσκα κρέμα να αφρατέψει και αναμείξτε με το υπόλοιπο μείγμα.
  3. Χρησιμοποιήστε το γλάσο για να καλύψετε το κέικ καρότου.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director