Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά  


Υλικά για 2 μερίδες

500γρ κοτόπουλο φιλέτο (2 φιλέτα)

40γρ βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι

20γρ μανιτάρια φρέσκα

10γρ αποξηραμένα μανιτάρια

1tbs γαλλική Μουστάρδα

100ml λευκό κρασί

200μλ φρέσκια κρέμα

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

50γρ μπλε τυρί


Εκτέλεση

  1. Σε ζεστό τηγάνι λιώστε το βούτυρο και ροδοκοκκινίστε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το προσθέστε στο τηγάνι να ροδοκοκκινίσει. Κατά διαστήματα γυρίζουμε τα φιλέτα να ψήνονται ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές.
  3. Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και ρίχτε στο τηγάνι. Προσθέτουμε την μουστάρδα.
  4. Ρίχτε τα κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι. Έπειτα προσθέστε το κρασί.
  5. Όταν έχει σχεδόν ελαττωθεί όλο το κρασί, προσθέστε την φρέσκα κρέμα και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Τοποθετήστε το μπλε τυρί να λιώσει πάνω από κάθε φιλέτο και σερβίρετε.

Φτιάξτε αυτή την συνταγή με τις προσφορές μας

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director