Χρόνος Εκτέλεσης

55 λεπτά

Μερίδα/ες

6

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκαλο φιλέτο μπούτι με δέρμα

Μαρινάδα

  • χυμός από 3 λάιμ
  • 3 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 50γρ ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο

καλαμπόκια για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

1.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.

2. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο μπολ της μαρινάδας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη και για όλη τη νύχτα.

3. Ψήνουμε στο γκριλ. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού, το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας και αν το γκριλ έχει καπάκι ή όχι.

4. Καλό θα είναι να αλείψουμε το γκριλ με λίγο λάδι πριν βάλουμε το κοτόπουλο επάνω ώστε να μην καεί.

5. Σερβίρουμε αμέσως.

6. Φυσικά μπορούμε να το ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

7. Περνάμε τα καλαμπόκια με λάδι με τη βοήθεια ενός πινέλου και τα ψήνουμε και αυτά στον ίδιο φούρνο για 10 λεπτά.

Tip: Εναλλακτικά, η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με στήθος φιλέτο.