Χρόνος Εκτέλεσης

15 λεπτά

Μερίδα/ες

4

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
  • 250γρ νερό
  • 1 κύβος κοτόπουλο
  • χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 400γρ γάλα καρύδας
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθεί η κάθε πλευρά για 5-7 λεπτά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε τα στήθη κοτόπουλου από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Δεν έχουν μαγειρευτεί εντελώς.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο, τον χυμό από το λάιμ και το μπούκοβο.
  • Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό στο μισό.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τα φιλέτα. Καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα μας.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και τον κόλιανδρο
  • Σερβίρουμε με καστανό ρύζι.