Χρόνος Εκτέλεσης

22 λεπτά

Μερίδα/ες

6 σουβλάκια

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο (μπούτι ή στήθος) χωρίς πέτσα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
  • 2-3 κομμάτια μπέικον κομμένα στα 2 ή στα 3
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές (1 κίτρινη,1 πράσινη, 1 κόκκινη)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 300γρ σάλτσα μπάρμπεκιου
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 2εκ.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Το αλάτι θα μαρινάρει και θα μαλακώσει το κρέας μας.
  3. Αφαιρούμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε καλά με πετσέτες κουζίνας το κρέας.
  4. Περνάμε το μπέικον στο μούλτι μαζί με τις πάπρικες και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια πάστα.
  5. Ανακατεύουμε το κρέας με αυτή την πάστα.
  6. Μοιράζουμε το κρέας στα σουβλάκια τοποθετώντας εναλλάξ κομμάτια πιπεριάς και κρεμμύδι.
  1. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε πολύ ζεστό γκριλ με καπάκι γυρνώντας κάθε 2 λεπτά ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.
  2. Αλείφουμε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου και αφού τα γυρίσουμε 180 μοίρες τα ψήνουμε για 1 λεπτό.
  3. Αλείφουμε λίγη ακόμα σάλτσα πάνω στα σουβλάκια και ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό αφού γυρίσουμε πάλι τα πάνω κάτω.
  4. Αφαιρούμε από το γκριλ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το κρέας για 5 λεπτά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip: Από τις πιο απλές αλλά και μαγικές συνταγές. Το μπέικον εδώ κάνει τη διαφορά.