Χρόνος Εκτέλεσης

20 λεπτά

Μερίδα/ες

12

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
  • 50γρ ινδοκάρυδο
  • 350γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά μέτρια
  • 75γρ λάδι καρύδας λιωμένο
  • 260γρ γιαούρτι
  • 70γρ γάλα
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • αλάτι και ινδοκάρυδο έξτρα για γαρνίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για μάφιν σε μια φόρμα για μάφιν 12 θέσεων.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το ξύσμα από τα 2 λεμόνια. Πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει κίτρινη η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το ινδοκάρυδο, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, το λάδι καρύδας, το γιαούρτι, το γάλα, τη βανίλια και τον χυμό από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινης κουτάλα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά συμπαγές.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες της φόρμας με τη βοήθεια ενός κουταλιού, γεμίζοντας τα 2/3 του ύψους της κάθε θήκης. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ινδοκάρυδο.
  • Ψήνουμε για 22-24 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
  • Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και σερβίρουμε.