Χρόνος Εκτέλεσης

35 λεπτά

Μερίδα/ες

4

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 150γρ κινόα που την έχουμε καλά ξεπλύνει και στραγγίσει
  • 400γρ ντομάτα κονκασέ
  • 400γρ νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 150γρ καλαμπόκι βρασμένο
  • 420γρ μαύρα φασόλια σε κονσέρβα στραγγισμένα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Βάζουμε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπεριά και τα ρίχνουμε στο γουόκ. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε την κινόα, το κονκασέ ντομάτας, το νερό, τον κύβο λαχανικών, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το μπούκοβο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα και να μειωθούν τα υγρά της.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
  • Τα προσθέτουμε στο γουόκ τελευταία στιγμή, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.