Το ζεστό σάντουιτς είναι μια δοκιμασμένη συνταγή για να φτιάξετε κάτι γρήγορο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ψωμί του τοστ, τυρί σε φέτες, αλλαντικό σε φέτες και μια αξιόπιστη τοστιέρα, που θα ψήνει όμορφα το ψωμί και θα λιώνει σωστά το τυρί.

Σήμερα όμως θα σας δείξουμε μια εναλλακτική προσέγγιση στο κλασικό ζεστό σάντουιτς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη και χρόνο.

Θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:

Με τον πλάστη περνάτε μία μία τις φέτες του τοστ μέχρι να ισιώσουν και να γίνουν πολύ λεπτές. Στη συνέχεια τις βουτυρώνετε από τη μία πλευρά. Πάνω στη βουτυρωμένη πλευρά απλώνετε μία φέτα ένταμ, μία φέτα τσένταρ και μία φέτα αλλαντικό. Τα τυλίγετε σε ρολό και τα στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε τη φρυγανιά. Περνάτε ένα-ένα ρολάκι από το μίγμα της φρυγανιάς. Αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα αφαιρείτε από το λάδι, όταν έχουν γίνει ροδοκόκκινα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Extra tip 1: αν δεν έχετε χρόνο ή δεν είστε fan του τηγανίσματος μπορείτε να τοποθετήσετε τα ρολάκια σε ταψάκι και να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο. Λίγα λεπτά στους 180 βαθμούς αρκούν.

Εxtra tip 2: το πρωινό αυτό μετατρέπεται εύκολα σε μεζέ για τη βραδινή μπίρα σας. Απλά κόψτε τα ρολάκια σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετέ τα μ’ ένα ντιπ της αρεσκείας σας.

Untitled-2_0000_shutterstock_605165069