Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά  


Υλικά για 2 μερίδες

2 μοσχαρίσιες μπριζόλες

20μλ καλαμποκέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

250γρ πατάτες μικρές

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

50γρ βούτυρο

20μλ ζωμό βοδινό

100μλ κουμανταρία

12 κρεμμύδια κωνάρια

αλάτι / πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε τις μπριζόλες με σκόρδο, καλαμποκέλαιο και θυμάρι. Αφήστε στο ψυγείο σκεπασμένες για τουλάχιστον 4 ώρες να απορροφήσουν την μαρινάδα.
  2. Σε ζεστό τηγάνι τύπου σχάρα ψήστε τις μπριζόλες 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε τις μπριζόλες και τα τοποθετήστε τις σε ταψί φούρνου.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ψήστε και τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές.
  4. Προσθέστε όλα τα υλικά στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για περίπου 25-30 λεπτά.
  5. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίχτε τα κρεμμύδια.
  6. Ανακατέψτε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και προσθέστε την κουμανταρία και έπειτα το ζωμό.
  7. Αφήστε να σιγοψηθούν και να καραμελώσουν με τα σάκχαρα από την κουμανταρία.

Φτιάξτε αυτή την συνταγή με τις προσφορές μας

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director