Χρόνος Προετοιμασίας 20 Λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 170 Λεπτά


Υλικά Για 8 Άτομα

3 κιλά μοσχαρίσιες μπριζόλες

200γρ καρότο κομμένα σε μεγάλους κύβους

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 κλωνάρια δεντρολίβανο

100μλ λάδι

500γρ ντομάτες ψιλοκομμένες

30γρ πάστα ντομάτας

1,5 λτρ ζωμό κοτόπουλο

1 κιλό πατάτες μικρές κομμένες στην μέση

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα με παχιά τοιχώματα βάλτε το λάδι και τσιγαρίστε το χοιρινό. Έπειτα αφαιρέστε το κρέας και προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
  2. Επαναφέρετε το χοιρινό στην κατσαρόλα και προσθέστε την πάστα ντομάτας. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τις ντομάτες, τις πατάτες, το δεντρολίβανο και το ζωμό.
  3. Νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήστε να κοχλάσει για 2-3 λεπτά και αδειάστε σε ταψί φούρνου ή γάστρα.
  5. Σκεπάστε καλά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 2 ώρες.
  6. Ξεσκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director