Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

30 λεπτά

Μερίδα/ες

5-6

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μαρινάδα

  • 150γρ ελαιόλαδο
  • 120γρ φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 80γρ φρέσκο χυμό λάιμ
  • 60γρ σάλτσα σόγιας
  • 40γρ σάλτσα γουόστερ
  • 3 κ.σ. ξίδι από κοκκινο κρασί
  • 4 σκ. σκόρδο ψικοκομμένες
  • 500γρ μοσχαρίσιο διάφραγμα
  • αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα τσιμιτσούρι

  • 1 κούπα φρέσκος μαϊντανός
  • 1 κούπα φρέσκο κολιανδρο
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμός λάιμ
  • 2 κ.σ. ξίδι από κοκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

προαιρετικά μια πρέζα μπούκοβο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Το διάφραγμα είναι ένα λεπτό κομμάτι κρέας χωρίς κόκαλο και είναι από την κοιλιά (λάπα) του μοσχαριού. Μυς που κινείται πολύ, οπότε σαν κρέας είναι αρκετά σκληρό και φτηνό.

Με το μαρινάρισμα όμως, το κόψιμο σε λεπτές φέτες και τη σάλτσα, θα σας ενθουσιάσει.

Είναι αρκετά τα υλικά αλλά δεν θα το μετανιώσετε. Επίσης δεν θα μετανιώσετε αν αφήσετε το κρέας στη μαρινάδα όλη τη νύχτα.

Για να φτιάξετε τη μαρινάδα ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Βάζετε μέσα το κρέας και το αφήνετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, ζεσταίνετε το γκριλ σας μέχρι να κάψει, αφαιρείτε το κρέας από τη μαρινάδα.

Το σκουπίζετε ελαφρά, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το βάζετε στο γκριλ για 15 λεπτά απο την καθε μεριά.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί εκτός φωτιάς για μερικά λεπτά πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα τσιμιτσούρι.

Για τη σάλτσα απλά περνάμε όλα τα υλικά από το μούλτι.
Και καλή σας όρεξη!

 

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.akispetretzikis.com