Το Aristides Distilling είναι η συνέχεια μιας 12χρονης ιστορίας που ξεκίνησε στο Μιζούρι των ΗΠΑ το 2008. Το Aristides Distilling ιδρύθηκε από τον Άρη και τη Μαριάννα Αριστείδου και είναι το πρώτο ολοκληρωμένο (full-range) artisan αποστακτήριο (craft distillery) που ιδρύθηκε στην Κύπρο με στόχο την παραγωγή premium handcrafted αποσταγμάτων!

Η φιλοσοφία του artisan αποστακτηρίου Aristides Distillery είναι η παραγωγή ποιοτικών αποσταγμάτων τα οποία αναδεικνύουν την υπέροχη φύση του τόπου μας. Με απόλυτο σεβασμό προς τον καταναλωτή και έχοντας ως γνώμονα τη μακρόχρονη παράδοση της τέχνης της απόσταξης σε συνδυασμό με την χρήση νέων πρωτοποριακών μεθόδων ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής.

Η μικρή και πολύ ευέλικτη μονάδα παραγωγής μας χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια στους τρόπους απόσταξης έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη των μοναδικών αρωματικών της κυπριακής χλωρίδας. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η ομάδα του αποστακτηρίου συμμετέχει έμπρακτα, σε όλη την διαδικασία της παραγωγής από την επιλογή και προετοιμασία της πρώτης ύλης έως και την εμφιάλωση. Η συνεργασία μας με τους παραγωγούς των πρώτων υλών, περιλαμβάνει όλο το φάσμα από την επιλογή της ποικιλίας της πρώτης ύλης, την καλλιέργεια αλλά και την περιοχή προέλευσης της πρώτης ύλης αφού το terroir διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα και ταυτότητα του τελικού προϊόντος.

Η φιλοσοφία του αποστακτηρίου μας αποτυπώνεται επίσης και στις μικρές μας εγκαταστάσεις, τον σύγχρονο αλλά και πολύπλευρο, ευέλικτο και αποτελεσματικό εξοπλισμό και τις μικρές παρτίδες παραγωγής που μας επιτρέπει τον αποτελεσματικό/προσωπικό έλεγχο. Ο σύγχρονος μας αποστακτήρας δεν επιλέγηκε τυχαία αφού συνάδει και αυτός με την φιλοσοφία του αποστακτηρίου μας. Σύγχρονος, ευέλικτος, αποτελεσματικός, αποδοτικός, προσφέρει απόλυτο έλεγχο στην κάθε απόσταξη με αξιοπιστία, ασφάλεια και οικονομία!

Η ομάδα μας αποτελείται από τον Άρη και την Μαριάννα Αριστείδου, ιδρυτές και ιδιοκτήτες: Ο Άρης και η Μαριάννα είναι ένα ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά, βάζοντας ο καθένας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Ο πρώτος την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το όραμα και η δεύτερη την οργάνωση την προώθηση και το marketing, αφού εργάστηκε για χρόνια στον χώρο της διαφήμισης.

Μαζί εργάστηκαν στο αποστακτήριο τους στις ΗΠΑ πριν να αποφασίσουν να μεταφέρουν την επιχείρηση τους στην Κύπρο. Κατόπιν μιας μακρόχρονης, επίπονης και δαπανηρής προσπάθειας, κατάφεραν να ανοίξουμε τον Ιανουάριο του 2020

Τον Μάρτιο, θα λανσάραμε την πρώτη από τρεις συνταγές GIN που έχουμε ετοιμάσει αποκλειστικά από κυπριακά βότανα αλλά μας πρόλαβε ο κορονοιός.

Με πολλή περηφάνια όμως μέσα Ιουνίου λανσάραμε το πρώτο απο μια σειρά τζιν του αποστακτηρίου μας: τον ΑΟΡΑΤΟ. Η έμπνευση για τον ΑΟΡΑΤΟ προήρθε από τα βουνά της Κύπρου και τα παγκοσμίου φήμης κυπριακά βότανα. Στον ΑΟΡΑΤΟ, αιχμαλωτίσαμε τη ευωδία και τα αρώματα της κυπριακής ορεινής φύσης. Είναι ένα premium dry gin το οποίο κατασκευάζεται από το αποστακτήριο μας, συνδυάζοντας 10 βιολογικά βότανα της Κύπρου. Είναι το πρώτο dry gin κυπριακής προέλευσης που παράγεται, αποστάζεται και εμφιαλώνεται στην Κύπρο. Απαλό, πολύπλοκο και αρωματικό, ο ΑΟΡΑΤΟΣ αποστάζεται χρησιμοποιώντας επιλεγμένα άγρια μούρα αρκεύθου ενδημικών ποικιλιών, γνωστά στην Κύπρο σαν «Αόρατος. Συνδιαστικά ο Αόρατος μαζί με τα υπόλοιπα πολύτιμα τοπικά βότανα δημιουργούν ένα ξεχωριστό μείγμα, το οποίο αποτελεί μια μοναδική έκφραση των βουνών της Κύπρου.

Θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα στο τμήμα Δασών της Κύπρου, ένα απο τα πιό αφοσιωμένα τμήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την προστασία του Κυπριακού AΟΡΑΤΟΥ. Επίσης να ενημερώσουμε τους πελάτες μας ότι 1% των πωλήσεων του ΑΟΡΑΤΟΥ πηγαίνει στον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου για την προστασία της Κυπριακής φύσης.