Την παρουσίαση της κοινής τους ενέργειας παρουσίασαν, την Πέμπτη 30/01/2020, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald McDonald House Charities® Κύπρου. Πρόκειται για την εκστρατεία με τίτλο «Η αγάπη μοιράζεται με ένα μπισκότο», στόχος της οποίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του έργου της ανέγερσης του 1ου Ronald McDonald House® στην Κύπρο.

Μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου, σε όλα τα ταμεία των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και στα ταμεία των εστιατορίων McDonald’s θα διατίθενται έναντι €2 μπισκότα αγάπης, τα οποία έφτιαξαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκστρατεία τα ζαχαροπλαστεία New York Sweets.

Το 1ο Ronald McDonald House® θα αποτελείται από 15 συνολικά δωμάτια που θα φιλοξενούν δωρεάν οικογένειες παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και σε άλλα νοσηλευτήρια της πρωτεύουσας. Ο ξενώνας θα ανεγερθεί πλησίον του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία και θα λειτουργεί βάσει διεθνών προτύπων.

Σκοπός είναι οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν περιστατικά παιδικών ασθενειών να παραμένουν ενωμένες και όλα τα μέλη να βρίσκονται στο πλάι του πάσχοντος παιδιού, ώστε να αισθάνεται ότι δεν είναι μόνο του σε αυτό τον αγώνα.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη των παιδιών αυτών να έχουν τους γονείς τους στο πλευρό τους, η Assistant Marketing Manager των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ Νατάσα Κωνσταντινίδου ανέφερε: «Το σημαντικότερο για τους μικρούς μαχητές είναι να νιώθουν την παρουσία των γονιών τους, να ξέρουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους δουν, να τους αγγίξουν, να πάρουν μια τρυφερή αγκαλιά ή ένα χάδι τους».

«Όσοι είναι γονείς, μπορούν να αντιληφθούν πόσο σκληρό είναι για ένα παιδί, αλλά και για την ίδια την οικογένεια να αναγκαστεί να βρεθεί ο ένας μακριά από τον άλλο, λόγω ασθένειας», τόνισε η organizational leader του Ronald McDonald House Charities® Κύπρου Άντρη Πέντα, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την ενέργεια.

Εκ μέρους της McDonald’s Κύπρου, η επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας Κατερίνα Ανδρέου δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει σταθερά δίπλα στον άνθρωπο, δίπλα στα παιδιά που νοσηλεύονται και δίπλα στις οικογένειές τους, με αγάπη και σεβασμό.