1. TORRES VINA ESMERALDA WINE 750 ML

Ένα φρέσκο και αρωματικό κρασί από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξάνδρειας και Gewürztraminer. Θυμίζει αρώματα λεμονιού και μελιού με νότες από φρέσκα φρούτα και φρούτα του πάθους. Είναι ένα αισθησιακό κρασί με λεπτή οξύτητα. Ταιριάζει απόλυτα με πιάτα θαλασσινών.

 


 

2. LOUIS LATOUR CHABLIS 750ML

Το Chablis είναι μια απομονωμένη περιοχή αμπελώνων στο βόρειο τμήμα της  Βουργουνδίας στα μισά του δρόμου μεταξύ της Ντιζόν και Παρισιού. Το Chablis του Maison Louis Latour είναι η απόλυτη έκφραση του τι είναι ικανό το ευγενές σταφύλι Chardonnay να παρουσιάσει σε ασβεστολιθικές πλαγιές. Το κρασί είναι αρωματικό και ζωηρό με ένα τραγανό φινίρισμα.

Το Chablis είναι μια απομονωμένη περιοχή αμπελώνων στο βόρειο τμήμα της  Βουργουνδίας στα μισά του δρόμου μεταξύ της Ντιζόν και Παρισιού. Το Chablis του Maison Louis Latour είναι η απόλυτη έκφραση του τι είναι ικανό το ευγενές σταφύλι Chardonnay να παρουσιάσει σε ασβεστολιθικές πλαγιές. Το κρασί είναι αρωματικό και ζωηρό με ένα τραγανό φινίρισμα.

Η Βουργουνδία είναι μια Ιστορική και ιδιαίτερα Σεβαστή περιοχή παραγωγής οίνου στην Ανατολική Γαλλία. Τα κρασιά της Βουργουνδίας έχουν αφοσιωμένους οπαδούς σε όλο τον κόσμο οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να αποκτήσουν τα ποιοτικότερα κρασιά της περιοχής. Η Βουργουνδία χωρίζεται σε πολλές μικρότερες υπό περιοχές με την κάθε μια να παράγει κρασιά με διαφορετικό χαρακτήρα. Μερικές από τις πιο γνωστές περιοχές είναι μεταξύ άλλων το CHABLIS, το MONTRACHET, το MERSAULT το GEVREY CHAMBERTIN. Οι δύο κύριες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στην Βουργουνδία είναι το Chardonnay για λευκά κρασιά και το Pinot noir για Κόκκινα.

 


 

3. THEMA PAVLIDES WHITE 750ML

Η εφαρμογή του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, η πίεση σε χαμηλές τιμές και η ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, βοηθούν στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Ο οίνος έπειτα παραμένει για τρεις μήνες με τις λάσπες του, οι οποίες του προσδίδουν όγκο στο στόμα.

Πρασινοκίτρινο χρώμα κ πολυσύνθετο άρωμα, από εξωτικά και λευκόσαρκα φρούτα, με κυρίαρχα το γκρέιπφρουτ και το ροδάκινο, και με μία διακριτική αίσθηση «ορυκτών», χάρη στο Ασύρτικο, το οποίο στο στόμα, με το χαρακτηριστικό νευρώδες του, του προσδίδει φρεσκάδα και μεγάλης διάρκειας επίγευση.

Ο αρωματικός του πλούτος και η φρεσκάδα της γεύσης αναδεικνύονται στους 9-11οC. Ως συνοδεία του προτείνουμε πιάτα με θαλλασινά και όστρακα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, λευκά κρέατα και σαλάτες.

 


 

4. TESCO FINEST MARLBOUGH SAUV BLANC 750ML

Στις αμμουδιές Waihopai και Awatere του Marlborough, τα σταφύλια καλλιεργούνται σε μέτριο θαλάσσιο κλίμα. Αυτό δίνει συμπυκνωμένες γεύσεις από φραγκοστάφυλο και φρούτα πάθους με φυτική νότα και μακρύ φινίρισμα. Σερβίρετε παγωμένο ή με ελαφρύτερα πιάτα όπως οστρακοειδή, πουλερικά και σαλάτες.