Γευστικές δοκιμές από τρία ξεχωριστά αποστακτήρια θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 06 & 07 Απριλίου 2019 στην Υπεραγορά μας στην Έγκωμη. Επισκεφθείτε την ανακαινισμένη κάβα της Υπεραγοράς μας στην Έγκωμη από 13:00 έως 17:00 και δοκιμάστε όλη τη σειρά Chivas Regal, τα σπουδαία Ιρλανδέζικα ουίσκι της οικογένειας Jameson αλλά και το… αληθινό ουίσκι του Εδιμβούργου, το Ballantine’s.

Μάθετε πιο κάτω πως μπορείτε να κερδίσετε τριπλούς βαθμούς στην κάρτα σας:

Διαβάστε πιο κάτω την ιστορία των τριών αποστακτηριών και επισκεφθείτε μας για να τα γευτείτε!

Από την ίδρυση του οίκου Chivas το 1801, στο Aberdeen της Σκωτίας, οι αδελφοί John & James Chivas πρωτοπόροι στην τέχνη της διαλογής και της ανάμειξης πολλών παλαιωμένων malt και grain whisky, πρόσφεραν στους πελάτες τους τα πιο εκλεκτά προϊόντα. Τελειοποιώντας την τέχνη του blending, οι αδελφοί Chivas δημιούργησαν ένα εξαιρετικό whisky, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τα εκλεκτότερα παλαιωμένα & σπάνια whiskies από το Speyside της Σκωτίας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα απαλό και γενναιόδωρο σε γεύση whisky, μοναδικό σε σχέση με τα αντίστοιχα της εποχής. Το επίθετο “Regal” δικαίως εδραίωσε τη θέση του δίπλα στο όνομα των αδελφών Chivas, όταν το 1843 απέκτησαν το προνόμιο της προμήθειας της βασιλικής οικογένειας. Η δημιουργία του Chivas Regal αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή της τέχνης του blending, είναι η δημιουργία του στυλ του οίκου Chivas, που χαρακτηρίζεται από απαλότητα, πλούτο και αρμονία των γεύσεων.

Το πνεύμα και η καρδιά του Chivas Regal συναντιέται στο Strathisla, στο ιστορικό αποστακτήριο του Speyside, το πιο παλιό σε λειτουργία των Highlands και ίσως το πιο όμορφο. Είναι εκεί που η γνώση και η παράδοση του οίκου Chivas πέρασαν από γενιά σε γενιά και εξακολουθούν να φυλάσσονται προσεκτικά μέχρι σήμερα, διασφαλίζοντας ότι η υψηλή ποιότητα και ο σταθερός χαρακτήρας θα διατηρηθούν αναλλοίωτα στην πορεία του χρόνου και απαράλλακτα σε κάθε φιάλη.

Σήμερα, θεματοφύλακας του χαρακτηριστικού στυλ του Chivas Regal είναι ο Master Blender Colin Scott. Η επιλογή εξαίσιων ποικιλιών malt και grain whiskies, μοναδικά και υπομονετικά ωριμασμένων, επιτρέπουν στο Master Blender να δημιουργήσει μείγματα που χαρίζουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες απόλαυσης.

Τα Chivas Regal 12, 18 και 25 Ετών έχουν το κάθε ένα τη δική του ξεχωριστή συνταγή από επιλογές σπάνιων whisky που συνθέτουν μια μοναδική γευστική εμπειρία για το κάθε ένα από αυτά. Κάθε φιάλη Chivas Regal είναι δημιούργημα μιας ομάδας επιδέξιων whisky makers και μίας παράδοσης που μετρά περισσότερο από δύο αιώνες!


John Jameson
Γεννήθηκε στη Σκωτία στις 5 Οκτωβρίου 1740, η οποία καταγράφηκε ως η “χαρμόσυνη Τρίτη”. Παντρεύτηκε την Margaret Haig απόγονο της δυναστείας του Scotch Whiskey. Ήταν χαρισματικός άνθρωπος και είχε πολύ καλή επαφή με το λαό. Αποτελούσε μύθο στην εποχή του. Σήμερα, το ουίσκι του αποτελεί μύθο σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το σύνθημα της οικογένειας Jameson είναι «Χωρίς φόβο». To σύνθημα αυτό, αποδόθηκε στην οικογένεια επειδή περιπολούσε άφοβα τις βόρειες θάλασσες τη δεκαετία του 1500, αντιμετωπίζοντας τους πειρατές. Το έμβλημα πάνω από το σύνθημα δείχνει ένα πλοίο με το οποίο οι πρόγονοι του John Jameson ταξίδευαν στις θάλασσες κάτω από τον ήλιο και τη βροχή. Ο ίδιος αγαπούσε πολύ το σύνθημα αυτό, το οποίο και τον καθοδηγούσε σε όλη του τη ζωή. Χωρίς φόβο, δημιούργησε ένα από τα κορυφαία αποστακτήρια στο Δουβλίνο αλλά και ένα εξαιρετικό ουίσκι. Επιθυμία του ήταν να αναγράφεται το σύνθημα Sine Metu (χωρίς φόβο) πάνω στα μπουκάλια του Jameson Irish whiskey, κάτι που διατηρείται μέχρι σήμερα.

Σήμερα, το ουίσκι Jameson αποστάζεται στο αποστακτήριο του Midleton. Από τον δημητριακό καρπό μέχρι να φτάσει το ουίσκι στο ποτήρι, όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής λαμβάνουν χώρα στο ίδιο αποστακτήριο. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο John Jameson αποφάσισε να υιοθετήσει την τριπλή απόσταξη για να πετύχει το απαλό, τέλεια ισορροπημένο ουίσκι που επιδίωκε. Η τριπλή απόσταξη είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά του Jameson Irish Whiskey. Με την κάθε απόσταξη, διυλίζεται και συλλέγεται το πιο αγνό απόσταγμα, παράγοντας ένα τελικό προϊόν με καθαρή και πικάντικη γεύση. Η τριπλή απόσταξη διαφοροποιεί το Jameson Irish whiskey από το Σκωτσέζικο ουίσκι που τυπικά αποστάζεται δυο φορές και από το Αμερικανικό ουίσκι, που αποστάζεται μόνο μια φορά.

Το αποστακτήριο του John Jameson που αρχικά δημιούργησε το παγκόσμιο ουίσκι θαύμα, βρισκόταν στην Bow Street στο Δουβλίνο. Μέχρι το 1810, το αποστακτήριο στο Bow street ήταν το μεγαλύτερο αποστακτήριο στην Ιρλανδία. Η συγκέντρωση όλων των εργασιών σε ένα σημείο, επέτρεπε τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας. Σήμερα, το Jameson Irish Whiskey αποστάζεται στο αποστακτήριο στην οδό Midleton. Πρόκειται επίσης για ένα και μοναδικό αποστακτήριο, διατηρώντας έτσι τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας παρασκευής και επεξεργασίας του προϊόντος. Από την στιγμή του αλέσματος των δημητριακών καρπών μέχρι να φτάσει το ουίσκι στο ποτήρι, η διαδικασία παραγωγής λαμβάνει χώρα στο ίδιο αποστακτήριο.


Η ιστορία του Ballantine’s ξεκινά το 1827, όταν ο George Ballantine σε ηλικία μόλις 19 ετών, άρχισε να διαθέτει επιλεγμένα ουίσκι από το κατάστημα του στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Μια τέχνη που φρόντισε να μεταδώσει στα παιδιά του, τον George τoν 2ο, τον Archibald και τον Daniel, αλλά και στον εγγονό του, τον George τον 3ο.

Μαζί με την οικογένεια του συνέχισε δημιουργώντας τη δική του παραγωγή, ένα ουίσκι που τελειοποιήθηκε με το πέρασμα του χρόνου με αποτέλεσμα, το 1895, η τότε Βασίλισσα της Αγγλίας Βικτώρια, να του απονείμει την ανώτατη διάκριση ποιότητας με Βασιλικό Ένταλμα. Το πρώτο blended whisky της οικογένειας Ballantine’s, το γνωστό σε όλους μας Finest, δημιουργήθηκε το 1910 και μέχρι σήμερα κατέχει την παλαιότερή συνταγή στην γκάμα του Ballantine’s. Σήμερα υπολογίζεται ότι πωλούνται καθημερινά γύρω στα 200,000 μπουκάλια Finest σε όλο τον πλανήτη, απόδειξη της ανεξίτηλης του ποιότητας μέσα στη πάροδο των χρόνων.

Το 1937 αρκετά χρόνια μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά από 13 χρόνια αυστηρής ποτοαπαγόρευσης, τα ηνία της εταιρείας κληρονόμησε ο George Roberson ως Master Blender βρίσκοντας μπροστά του εκατοντάδες παλαιωμένα και ανεκμετάλλευτα βαρέλια ουίσκι. Με τα εφόδια αυτά, ο Robertson θα δημιουργήσει το πρώτο -και μέχρι σήμερα περισσότερο βραβευμένο- 17 Years Old Scotch Whiskey και το Ballantine’s 30 Years Old.

Το 1959 ο Jack Goudy συνέχισε την πλούσια παράδοση του Ballantine’s, δημιουργώντας το Ballantine’s 12 Years Old. Σαν παρακαταθήκη, φρόντισε να εκπαιδεύσει τους δύο μελλοντικούς Master Blenders του Ballantine, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η μοναδική του ποιότητα θα παραμείνει η ίδια και στα μετέπειτα χρόνια που θα ακολουθούσαν. Ο Goudy τους δίδαξε την σημασία της διαλογής του καλύτερου αποστάγματος και την παλαίωση τους στα καλύτερα Αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Φρέσκα βαρέλια, φτιαγμένα από Αμερικάνικη δρυ καταφθάνουν μέχρι και σήμερα κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ballantine’s, διασφαλίζοντας έτσι την ίδια εξαιρετική ποιότητα και γεύση σε κάθε μπουκάλι.

Σήμερα το Ballantine’s είναι το δεύτερο σε πωλήσεις σκωτσέζικο ουίσκι στον κόσμο – και το πρώτο την Ευρώπη – έχοντας αποσπάσει πολλά μετάλλια και διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα του. Με απαλό χρυσό χρώμα και γεύση που χαρακτηρίζεται από νότες βανίλιας και μήλου, προσφέρει μια εξαιρετικά γευστική εμπειρία.