• Στη λίστα των φετινών CIO 100 Awards για την στρατηγική τεχνολογικής αναβάθμισης που εφάρμοσε

Διεθνή αναγνώριση, ανάμεσα σε κολοσσούς όπως η Samsung, η Deloitte Global, η Accenture, η Bank of America και η Dell, κέρδισαν οι Υπεραγορές Αλφαμέγα στο πλαίσιο των φετινών βραβείων CIO 100, τα οποία αναδεικνύουν τις 100 πιο καινοτόμες τεχνολογικά εταιρείες διεθνώς.

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα είναι η μοναδική κυπριακή εταιρεία η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα με τους νικητές για φέτος. Η συμμετοχή της εταιρείας βασίστηκε στο Έργο Ψηφιακής Αναβάθμισης που εφάρμοσε τόσο στις εσωτερικές διαδικασίες της, όσο και στην επαφή με τους καταναλωτές. Ειδικότερα, η εταιρεία διακρίθηκε για την ψηφιοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών της, την ψηφιοποίηση των δύο προγραμμάτων πιστότητας μέσω του Alphamega Loyalty App και του Stick And Win App, την εγκατάσταση Self Checkouts, Electronic Shelf Labels και Digital Screens στα καταστήματά της, καθώς και για τη δημιουργία ενός καινούριου Business Intelligence Tool που καθοδηγεί πλέον όλες τις στρατηγικές αποφάσεις της.

Αναλύοντας τη σημασία της διάκρισης αυτής στον τομέα της τεχνολογικής αναβάθμισης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου, ανέδειξε ότι η καινοτομία στην τεχνολογία έχει γίνει έννοια συνώνυμη με τις Υπεραγορές Αλφαμέγα. «Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που υιοθέτησε η εταιρεία, όπως τα Self Checkouts και τα Mobile Apps, αγκαλιάστηκαν από την πρώτη στιγμή από τους Κύπριους καταναλωτές και αναγνωρίστηκαν από τους ειδικούς του κλάδου, αφού η εταιρεία βραβεύτηκε για την ψηφιακή αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας στα καταστήματά της από εγχώριους φορείς. Η νέα διάκριση της εταιρείας, σε διεθνές πια επίπεδο, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα, επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για την ανάπτυξη της εταιρείας, όσο και για τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών», υπογράμμισε.

Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, μετά και το τελευταίο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, αντιπροσωπεία της διοίκησης των Υπεραγορών Αλφαμέγα θα παρευρεθεί τον ερχόμενο Αύγουστο στην τελετή απονομής των βραβείων, «CIO 100 Symposium and Awards», η οποία θα διεξαχθεί στο Terranea Resort στο Λος Άντζελες. Η διοργάνωση θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός διεθνώς, καθώς συγκεντρώνει περισσότερους από 300 Διευθυντές Συστημάτων Πληροφορικής (Chief Information Officers – CIO) κάθε χρόνο, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες δικτύωσης, νέες συνεργασίες, αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις για αυτή την ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία, ενώ, περισσότεροι από 40 ομιλητές από εταιρείες όπως η Google, η Adobe και η Deloitte μοιράζονται με τους παρευρισκόμενους τις σκέψεις τους σε θέματα όπως η στρατηγική IT και η ηγεσία.

Σχετικά με τα βραβεία CIO 100

Τα ετήσια CIO 100 Awards διοργανώνονται από τον tech media οργανισμό IDG Communications, με έδρα τη Μασαχουσέτη, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος διεθνώς. Μέσα από τη διοργάνωση αναδεικνύονται κάθε χρόνο 100 οργανισμοί/ ομάδες που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για να δημιουργήσουν επιχειρηματική αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, είτε με την αναβάθμιση των εσωτερικών διαδικασιών τους, είτε με τη βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασής τους με τους πελάτες. Το βραβείο είναι ένα μέσο αναγνώρισης επιχειρησιακής αρτιότητας στον τομέα της τεχνολογίας.

Η επιλογή των φετινών νικητών έγινε σε τρία στάδια. Αρχικά οι εταιρείες συμπλήρωσαν ένα ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης που περιγράφει μια καινοτόμο πρωτοβουλία πληροφορικής και επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, μια ομάδα εξωτερικών κριτών εξέτασε τις εφαρμογές σε βάθος, αναζητώντας πρακτικές IT πρωτοποριακού χαρακτήρα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Τέλος, η ομάδα του CIO 100 επανεξέτασε τις συστάσεις των κριτών και επέλεξε τους τελικούς 100 νικητές.