Στο πλαίσιο της κοινής τους εκστρατείας με τίτλο «Φροντίζουμε τα ΣΧΟΛΕΙΑ προστατεύουμε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η εταιρεία Unilever παρέδωσαν τα πρώτα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία φαγητού και νερού σε δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας. Πιο συγκεκριμένα, τα δοχεία παραδόθηκαν σε συνολικά 147 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού και του Δημοτικού Σχολείου «Ελένειον».

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια ενέργειας, η οποία διήρκεσε από τις 31/10/2019 μέχρι και τις 31/12/2019 και αφορούσε τη διάθεση €0,05 για κάθε πώληση προϊόντος Unilever αποκλειστικά από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά των επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων, προκειμένου να μειωθεί το πλαστικό μίας χρήσης στα σχολεία και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το αειφόρο σχολείο στην Κύπρο.

Η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί και στις άλλες επαρχίες για περισσότερα σχολεία που εντάσσονται στο, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης» (ΔΡΑ.Σ.Ε). Στόχος της είναι τα σχολεία να γίνουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον, ώστε να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Μεταφέροντας το καθημερινό κολατσιό και το νερό τους σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία, τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να είναι ευσυνείδητα και να προστατεύουν το περιβάλλον.

Συμμέτοχος της δράσης, η οποία υλοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, είναι η Κυπριακή Ένωση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA). H εκστρατεία «Φροντίζουμε τα ΣΧΟΛΕΙΑ προστατεύουμε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
Στην παράδοση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων εταιρειών και φορέων.