Ο ύπνος είναι η καθημερινή «πολυτέλεια» που προσφέρουμε στον εαυτό μας. Μια ευκαιρία για την αναγκαία ξεκούραση και ανασύσταση δυνάμεων για την επόμενη μέρα. Οι ειδικοί λένε πως χρειάζεται να κοιμόμαστε τουλάχιστον οχτώ ώρες κάθε βράδυ, όμως στην πραγματικότητα άλλοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από περισσότερο κι άλλοι από λιγότερο ύπνο.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση μετράει είναι να κοιμόμαστε καλά, χωρίς διακοπές, ώστε το πρωί να αισθανόμαστε ξεκούραστοι και υγιείς. Για αυτό και το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού, αφού η διαμόρφωσή του παίζει ρόλο στην εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού ύπνου.

Μια βασική αρχή για το υπνοδωμάτιο είναι να το απαλλάξετε από οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τον ύπνο: αν έχετε μέσα όργανα γυμναστικής, γραφείο ή ηλεκτρονικές συσκευές, καλύτερα να τα μεταφέρετε σε έναν άλλο χώρο, ώστε το μυαλό σας να εστιάσει αποκλειστικά στη χαλάρωση και τον ύπνο. Φροντίστε να κρατήσετε το δωμάτιο δροσερό, ήσυχο και σκοτεινό, σβήνοντας όλα τα φώτα και κλείνοντας τις κουρτίνες. Αν δε, σας αρέσουν τα χρώματα, προτιμήστε για το υπνοδωμάτιο ήπιες αποχρώσεις που ηρεμούν το βλέμμα, όπως το απαλό μπλε και πράσινο ή το ανοιχτό μοβ.

Προπάντων, φροντίστε να ντύσετε το κρεβάτι με τα καλύτερα δυνατά υλικά, ώστε να κοιμηθείτε με άνεση και ασφάλεια το βράδυ, χωρίς διακοπές. Το βαμβάκι είναι η καλύτερη επιλογή για τον ιματισμό του κρεβατιού, αφού επιτρέπει στο σώμα να αναπνεύσει – γεγονός σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη ότι στη διάρκεια του ύπνου το σώμα μας αποβάλλει έως και μισό λίτρο υγρασία. Προτιμήστε σεντόνια, μαξιλαροθήκες και παπλωματοθήκες από 100% βαμβάκι, που είναι και η καλύτερη επιλογή για τυχόν αλλεργίες και για να μείνουν μακριά τα ακάρεα. Άλλες επιλογές είναι το μετάξι, που μένει ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ή και το λινό, που προτιμάται το καλοκαίρι, καθώς είναι πιο δροσερό.

Επιλέξτε το μαξιλάρι ανάλογα με τις ανάγκες σας, αν προτιμάτε σκληρό, μαλακό, λεπτό ή πιο αφράτο, όμως φροντίστε πάλι το περιεχόμενό του να είναι από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι, πούπουλο, μαλλί ή φυσικό λατέξ. Αν είστε αλλεργικοί στα πούπουλα, προτιμήστε βαμβάκι ή μαλλί.

Για το πάπλωμα ή quilt, το πούπουλο είναι καλύτερη επιλογή, μιας και προσφέρει ζεστασιά που δεν συγκρίνεται με καμιά κουβέρτα. Τα καλύτερα παπλώματα περιέχουν 100% πούπουλα χήνας και, αν συντηρηθούν σωστά, μπορούν να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια. Αν σας ενοχλεί το πούπουλο, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντιαλλεργικό πάπλωμα με περιεχόμενο από μαλλί ή βαμβάκι, που όμως είναι λιγότερο ζεστό από το πουπουλένιο ή το μάλλινο.

Εξοπλίστε το υπνοδωμάτιό σας με τα πιο κατάλληλα υλικά που θα βρείτε στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και εξασφαλίστε τον καλύτερο δυνατό ύπνο. Δείτε τις προσφορές μας σε παπλώματα, σεντόνια και μαξιλάρια στο τελευταίο μας φυλλάδιο.