Η άνοιξη έφτασε και ο καιρός αρχίζει επιτέλους να ζεσταίνει! Ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα χειμωνιάτικα χαλιά, να τα καθαρίσουμε και να τα αποθηκεύσουμε. Και ιδού η ερώτηση: Τι να «στρώσω»;

Τα χαλιά είναι αναμφίβολα συνδυασμένα με τη χειμωνιάτικη διακόσμηση, καθώς προσφέρουν ζεστασιά. Παρ ’όλα αυτά υπάρχουν και πολύ όμορφα καλοκαιρινά χαλιά που μπορούμε να εντάξουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιλέγουμε χαλιά ψάθινα, από viscose ή ακρυλικά και διαλέγουμε χρώματα πιο ζωντανά και εύθυμα που χαρίζουν στο χώρο μας πιο καλοκαιρινή πινελιά!

Δίνουμε στυλ στον χώρο και επιλέγουμε τις όμορφες κι ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με τα έπιπλα ή το δάπεδο. Υπάρχει πλήθος μοτίβων, υφασμάτων και σχεδίων από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με το τι ταιριάζει στον δικό μας σπίτι.

Tip: Εάν δεν θέλετε να στρώσετε χαλιά το καλοκαίρι αλλά ο χώρος σας φαίνεται σχετικά άδειος, προτιμήστε να τοποθετήσετε μαξιλάρες. Προσθέτουν μια μοντέρνα και καλοκαιρινή νότα στο σπίτι σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αναπαυτικό κάθισμα για χαλάρωση στο σπίτι!