Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

15-20 λεπτά

Μερίδα/ες

8

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • 120γρ πάστα ελιάς
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250γρ φέτα
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 12 κομμάτια 4×4εκ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από κονσέρβα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας ανακατεύοντας την πάστα ελιάς, το λεμόνι, το μπούκοβο και το σκόρδο σε ένα μπολάκι, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ανταλλάξουν γεύσεις.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε τις κορυφές τους και στη συνέχεια τεμαχίζουμε την καθεμία σε 8 φέτες (πετάμε ή αν θέλουμε χρησιμοποιούμε τις δύο ακριανές φέτες σε κάποια άλλη συνταγή). Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να έχουμε 24 φέτες.

Αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο.

Τις βάζουμε πάνω στη σχάρα και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Αφαιρούμε από τη σχάρα, τις αλείφουμε με λίγη από τη μαρινάδα και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα πιάτο.

Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 ροδέλες την καθεμία αφαιρώντας το πάνω και το κάτω κομμάτι. Καλό είναι να αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά από τις ροδέλες ώστε να μην υγρασιάσει το φαγητό μας μετά.

Κόβουμε τη φέτα σε 12 κομμάτια.

Συναρμολόγηση 

Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε μία φέτα μελιτζάνας. Στη συνέχεια τοποθετούμε και άλλη μία φροντίζοντας να επικαλύπτονται κατά 2-3εκ. Επάνω στην ένωση βάζουμε μια ροδέλα από τις ντομάτες και την καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι φέτα και πάνω από αυτή ένα κομμάτι από τις πιπεριές.

Αλείφουμε και πάλι με λίγη από τη μαρινάδα.

Τυλίγουμε τη μια φέτα της μελιτζάνας πάνω από την πιπεριά και φέρνουμε και την δεύτερη άκρη της μελιτζάνας πάνω από την πρώτη.

Με τη βοήθεια άλλης μιας οδοντογλυφίδας στερεώνουμε το πακετάκι μας. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 11.

Ψήνουμε τα πακετάκια πάνω στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Αν το γκριλ διαθέτει καπάκι, καλό θα ήταν να το κλείσουμε. Σε περίπτωση που δεν έχουμε καπάκι μπορούμε να τα κλείσουμε σε αλουμινόχαρτο. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε τον χρόνο ψησίματος λίγα λεπτά.

Σερβίρουμε αλείφοντας με την υπόλοιπη μαρινάδα μας και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Και καλή σας όρεξη!

 

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.akispetretzikis.com