Χρόνος Προετοιμασίας 60 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

Υλικά Για 12 μερίδες


Για την Ζύμη

620γρ. χωριάτικο αλεύρι

620γρ. φαρίνα

385γρ. μαργαρίνη

4 αυγά

Λίγη μαστίχα

Λίγο μέχλεπι

¼ λίτρου γάλα

Για την Γέμιση

½ κιλό τυρί φλαούνας τριμμένο

½ κιλό χαλούμι τριμμένο

1/3 δέσμης Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

150γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 κουταλιές BP

Λίγο σουσάμι

2 αυγά


Εκτέλεση

  1. Για την ζύμη, σε λεκάνη του μίξερ αναμειγνύουμε χρησιμοποιώντας το αγκίστρι το χωριάτικο αλεύρι, το αλεύρι φαρίνα, την μαστίχα και το μέχλεπι.
  2. Βάζουμε την μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να κτυπηθεί πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά και έπειτα σε μέτρια ταχύτητα ακόμα 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και έπειτα λίγο – λίγο το γάλα μέχρι το ζυμάρι σας να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  4. Αφήστε το ζυμάρι σας να ξεκουραστεί για 30 -40 λεπτά, τυλιγμένο σε μεμβράνη.
  5. Για την γέμιση, αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός τα αυγά και το σησάμη.
  6. Ανοίξτε την ζύμη σε πάχος περίπου 5 εκατοστά και κόψτε ορθογώνια κομμάτια σε μέγεθος 8 X 10 εκατοστά. Τοποθετήστε μια μπάλα τυρί περίπου 50γρ. στο κέντρο.
  7. Κτυπήστε τα αυγά και αλείψτε τις Φλαούνες. Κλείστε τις δυο μεγάλες πλευρές προς το τυρί και έπειτα τις δυο μικρές.
  8. Πιέστε με ένα πιρούνι να κολλήσουν και έπειτα αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σησάμι.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180c για 30-40 λεπτά.

Φτιάξτε τις φλαούνες σας με τις προσφορές μας

 

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director