Αυτή την εβδομάδα τρώμε τορτίγιας και φαχίτας! Ξέρατε ότι μία αμέτρητη ποικιλία από μεξικάνικες γεύσεις μπορούν πλέον να ετοιμαστούν σε χρόνο ρεκόρ;

Χωρίς την παραμικρή δυσκολία το λαχταριστό μεξικάνικο φαγητό μπορεί να προστεθεί στο τραπέζι μας, αρκεί να έχουμε προμηθευτεί με τα κατάλληλα προϊόντα. Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα μεξικάνικα πιάτα, που οι αγαπημένοι μας θα μας ζητούν ξανά και ξανά!

 

  • Γεύσεις από Μεξικό στο πιάτο μας!

Πίτες τορτίγιας. Η ονομασία τορτίγιας προέρχεται από την ισπανική λέξη Torta, η οποία σημαίνει τούρτα. Οι Ισπανοί έδωσαν στις πίτες τορτίγιας αυτό το όνομα, όταν τις ανακάλυψαν τον 16ο αιώνα. Αρχικά, οι Μεξικάνοι χρησιμοποιούσαν τις πίτες τορτίγιας σαν ψωμί και τύλιγαν με αυτές διάφορα είδη γέμισης.

Σήμερα, οι μαλακές πίτες τορτίγιας φτιάχνονται είτε από αλεύρι σίτου είτε από αλεύρι καλαμποκιού, σερβίρονται καλύτερα ζεστές και αποτελούν τη βάση για τα αγαπημένα μας μεξικάνικα πιάτα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη γλυκιά ή αλμυρή γέμιση επιθυμούμε.

 

 

  • Φαχίτας

Πρόκειται για πίτες τορτίγιας γεμισμένες με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Όσο για την έμπνευση της γευστικής αυτής ιδέας, σύμφωνα με την ιστορία ξεκίνησε από τα μεξικάνικα βοσκοτόπια, όπου κομμάτια μοσχαριού και κοτόπουλου, ψήνονταν σε φωτιά με ξύλα για να αποκτήσουν μια ξεχωριστή «καπνιστή» γεύση.

Εμείς, πάλι μπορούμε εύκολα και, φυσικά, χωρίς τη φωτιά με τα ξύλα, να απολαύσουμε την «καπνιστή γεύση» προσθέτοντας απλώς τη Salsa, κρεμμύδι και πιπεριές.

 

 

  • Τσιπς καλαμποκιού

Τα πολύ γευστικά και τραγανά τα στρογγυλά Tortilla Chips, είναι ιδανικά για να συνοδεύουν τα διάφορα ντιπ, καθώς και για να φτιάξουμε υπέροχα τραγανά Νάτσος, καλύπτοντάς τα με λιωμένο τυρί.

Για ένα εξαιρετικό, λοιπόν, κλασικό ορεκτικό για κάθε μεξικάνικο γεύμα μας επιλέγουμε τα Nachips, συνδυάζοντάς τα με μια από τις απίθανες μεξικάνικες Salsas!

Δοκιμάστε αυτές τις υπέροχες λιχουδιές, μέσα σε λίγα λεπτά και θα μας θυμηθείτε! Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ!