Θέλετε να αγοράσετε νέες πετσέτες αλλά δεν γνωρίζετε ποια «κριτήρια» πρέπει να πληρούνται για να είναι «στα μέτρα σας»; Γι’ αυτό θα σας βοηθήσουμε εμείς με τρία απλά βήματα:

  • Προτιμήστε πετσέτες από 100% βαμβάκι, μιας και οι ίνες από βαμβάκι συγκρατούν έως και 25 φορές το βάρος τους σε νερό. Το μακρόινο βαμβάκι, το οποίο είναι μια από τις καλύτερες κατηγορίες βαμβακιού. Για την κατασκευή της πετσέτας χρησιμοποιήθηκαν οι πιο μακριές, γερές ίνες, με αποτέλεσμα η πετσέτα να είναι τελικά πιο ανθεκτική αλλά και να μην ξεφτίζει, κάνοντας την πολύ απαλή.
  • Επιλέγοντας την πετσέτα της αρεσκείας σας, προτείνουμε να προσέξετε την ύφανση της πετσέτας. Όσο πιο πυκνή είναι η ύφανση της, τόσο πιο απορροφητική είναι. Αν μπορείτε να δείτε τη βάση της πετσέτας, το οποίο σημαίνει αραιή ύφανση, είναι σημάδι χαμηλής ποιότητας.
  • Ένα από τα πιο ενδεικτικά στοιχεία της ποιότητας είναι το βάρος της πετσέτας και είναι μια πληροφορία, που η πλειοψηφία των εταιρειών αναφέρει. Μια πετσέτα υψηλής ποιότητας συνήθως είναι βαρύτερη απ’ όσο δείχνει. Όσο πιο βαριές είναι και τόσο πιο αφράτες και απαλές, στεγνώνουν πολύ πιο δύσκολα.

Και μια συμβουλή από εμάς, προσοχή στο σωστό πλύσιμο της πετσέτας! Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικών, καθώς αφήνουν υπολείμματα στις πετσέτες, τις κάνουν πιο σκληρές και μακροπρόθεσμα μειώνουν την απορροφητικότητά τους.

Αν από την άλλη πλευρά, έχετε πετσέτες που έχουν ήδη χάσει την απαλότητα αλλά και την απορροφητικότητά τους, έχουν δυσάρεστη μυρωδιά από την υγρασία, έχουν γίνει σκληρές και δεν έχουν σχέση με τις πετσέτες που αρχικά είχατε αγοράσει, οι ειδήμονες έχουν μια δοκιμασμένη λύση για να τις επαναφέρετε:

  • Βάλτε τις στο πλυντήριο και ρίξτε μία κούπα ξύδι στη θήκη του μαλακτικού. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα μαλακτικού που έχουν «φωλιάσει» στις ίνες της πετσέτας αλλά και θα διώξετε την άσχημη μυρωδιά.
  • Και μετά προχωρήστε σε δεύτερη πλύση, όπου θα προσθέσετε μισή κούπα μαγειρική σόδα στη δόση του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε.

Είτε αποφασίσετε να επαναφέρετε τις πετσέτες σας από τη φθορά ή να τις διατηρήσετε σε καλή κατάσταση, να ξέρετε πως οι ειδικοί ορκίζονται ότι οι πετσέτες σας θα γίνουν σαν καινούριες!

Πηγή: https://www.homeeshop.gr/arthra/leyka-eidi/odigos-agoras-gia-petsetes-mpanioy-ti-na-prosexete/