Αλλιώτικες Κροκέτες Τυριού 

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες
6 αυγά
6 ασπράδια
7κτσ καλαμποκάλευρο
2 μέτριες πατάτες ωμές
1200γρ διάφορα σκληρά και ημισκληρά τυριά
40γρ βασιλικό ψιλοκομμένο
2λτρ λάδι για τηγάνισμα
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια
2. Σε μπλέντερ βάζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε
3. Έπειτα βάζουμε τα τυριά, το βασιλικό
4. Προσθέτουμε μέσα το καλαμποκάλευρο, το πιπέρι, τα αυγά και τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό
5. Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 20 λεπτά
6. Κόβουμε με κουτάλι, το οποίο περνάμε από λάδι και ψήνουμε σε καυτό λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
7. Μπορούμε να σερβίρουμε με διάφορες σάλτσες όπως π.χ. την γλυκόξινη