Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

40 λεπτά

Μερίδα/ες

4

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800γρ πατάτες baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει.

Τις βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να έχουν μισοβράσει. Δηλαδή, μέχρι να περνάει (με δυσκολία) ένα πιρούνι ή ένα σουβλάκι από μέσα.

Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Τις αφήνουμε στο μπολ για τουλάχιστον μία ώρα ή ακόμα και όλο το βράδυ.

Τις περνάμε στα σουβλάκια. Αυτά μπορεί να είναι ξύλινα, μεταλλικά ή ακόμα και κλαδιά από δεντρολίβανο από τα οποία θα έχουμε αφαιρέσει τα φύλλα εκτός από μια φούντα στην άκρη τους.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γυρίζοντάς τες αρκετές φορές για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους και να αποκτήσουν μια ωραία και τραγανή φλούδα.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (γιατί βγαίνουν πολύ καυτές) και μετά τις σερβίρουμε.

 

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να τις κρατήσουμε και για την επόμενη μέρα.