Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά


Υλικά Για 2 μερίδες

1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnarolli)

100γρ βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι

10 μανιτάρια δάσους

50γρ άγρια μανιτάρια porcini αποξηραμένα

4 κλωνάρια θυμάρι

1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

2 κουτ. σούπας κρεμώδες τυρί

1 κουτ. τσαγιού βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο

Λίγη παρμεζάνα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και ροδοκοκκινίζουμε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν ελαφρά και μετά το ρύζι και το θυμάρι.
  3. Φουσκώνουμε από πριν τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρασί με τα φουσκωμένα μανιτάρια.
  5. Συνεχίζουμε το ριζότο μας προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζωμό λαχανικών και ανακατεύοντας  συνεχώς μέχρι να τον απορροφήσει όλο.
  6. Τελειώνουμε το ριζότο μας με τον υπόλοιπο βούτυρο και το κρεμώδες τυρί.
  7. Αρωματίζουμε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και διορθώνουμε την γεύση με φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε με νιφάδες από παρμεζάνα.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director