Χρόνος Εκτέλεσης

33 λεπτά

Μερίδα/ες

2

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 φιλέτα (400γρ το καθένα) σολομού, χωρίς δέρμα
  • 450γρ φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 4 κ.σ. έτοιμο πέστο βασιλικού
  • χυμός από 1 λεμόνι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Κόβουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλα ώστε να μπορέσουμε να σκεπάσουμε τα κομμάτια του σολομού.
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 3-5 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε στα αλουμινόχαρτα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από τα φασολάκια.
  • Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και βάζουμε πάνω από τις ντομάτες.
  • Απλώνουμε 2 κ.σ. πέστο πάνω από κάθε κομμάτι σολομού.
  • Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο καλά σχηματίζοντας φάκελο και ψήνουμε για 20-28 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι στους σολομούς και σερβίρουμε.