Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

6-7 λεπτά

Μερίδα/ες

4

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μαρινάδα

  • 70γρ ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/8 κ.γ. πάπρικα καυτερή

Για τις γαρίδες

  • 4-6 φέτες μπέικον κομμένες στα 3
  • 500γρ γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τις ουρές τους

 

Ραΐτα

  • 200γρ γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • φύλλα δάφνης

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Μαρινάδα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ. Είναι αρκετά καυτερή οπότε μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας.

 

Ραΐτα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ, αδειάζουμε τη μαρινάδα μέσα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Κλείνουμε με ένα καπάκι και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι 2 ώρες.

Παράλληλα μουσκεύουμε μερικά ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό.

Λίγο πριν σερβίρουμε (θέλουν πολύ λίγη ώρα μαγείρεμα οι γαρίδες) τυλίγουμε κάθε γαρίδα με ένα κομμάτι μπέικον και περνάμε τρεις ή τέσσερις γαρίδες μαζί στο καλαμάκι με ένα φύλλο δάφνης ενδιάμεσα.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες (προσοχή να μην τις ψήσουμε πολύ) και μέχρι το μπέικον να πάρει χρώμα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με τη ραΐτα.

Και καλή σας όρεξη!

 

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.akispetretzikis.com