Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

8-10 λεπτά

Μερίδα/ες

8

Βαθμός δυσκολίας

1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τον σολομό

  • 16 σουβλάκια ξύλινα
  • 700γρ σολομός φιλέτο κομμένος σε κύβους 2εκ.
  • 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες και χωρίς κουκούτσια

 

Μαρινάδα

  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 κ.γ. σόγια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι Σετσουάν
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο πλάι αφού τη μοιράσουμε σε δύο μπολ.

Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό -ή ακόμα καλύτερα σε λευκό κρασί- και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για μισή ώρα τουλάχιστον.

Περνάμε τα κομμάτια του σολομού εναλλάξ με τις φέτες λεμονιού στα καλαμάκια. Χρησιμοποιούμε 2 καλαμάκια για κάθε σουβλάκι για να μπορούμε να τα γυρνάμε πιο εύκολα.

Τα λεμόνια καλό θα είναι να τα στρίβουμε και για να ψήνονται καλύτερα και να μην πιάνουν χώρο.

Ανάβουμε το γκριλ και λαδώνουμε τις σχάρες με λίγο λάδι.

Όταν κάψει καλά βάζουμε τα σουβλάκια και τα αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα από το ένα μπολ.

Τα γυρνάμε ανάποδα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

Αλείφουμε ξανά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.

Σερβίρουμε με την μαρινάδα που έχουμε στο δεύτερο μπολ και λίγα φύλλα ψιλοκομμένου μαϊντανού.

Και καλή σας όρεξη!

 

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.akispetretzikis.com