Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 40  λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες

6 κοκκινογούλια

100γρ βούτυρο

250γρ κραμπί

1 καρότο

1 κορμό σέλινο

1 μικρό κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

Λίγο χυμό από μισό λεμόνι

120γρ ντομάτες

2 lit ζωμό λαχανικών

1 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. τσαγιού ζάχαρη, άνηθο και ψιλοκομμένο μαϊντανό

200γρ κατσικίσιο τυρί

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους.
  2. Λιώστε τον βούτυρο σε κατσαρόλα για σούπα και σοτάρετε όλα τα λαχανικά.
  3. Προσθέστε το ζωμό και ακολούθως προσθέστε τις ντομάτες, το ξύδι, την ζάχαρη, την δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Συνεχίστε να σιγοβράζετε για περίπου 35 λεπτά.
  5. Ελέγξετε την γεύση και βάλτε το χυμό λεμονιού. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
  6. Περάστε από μπλέντερ να γίνει πουρές και σερβίρετε με κατσικίσιο τυρί.

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director