Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά


Υλικά γιαμερίδες

400γρ τόνο φιλέτο

5γρ σκόρδο λιωμένο

5γρ τζιτζερ λιωμένο

50μλ σόγια σος

50μλ χυμό πορτοκάλι

10μλ  λάδι από σησάμη

10γρ golden syrup

40μλ σάλτσα teriyaki

100γρ σουσάμι

16 Ξυλάκια για σουβλάκι

Αλάτι / πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Κόψτε το τόνο σε μέτριου μεγέθους κύβους.
  2. Αναμείξτε το αλάτι, πιπέρι, λάδι από σησάμι, σόγια σος, τζιτζερ, χυμό πορτοκάλι, to golden syrup και σκόρδο. Προσθέστε το τόνο στην μαρινάδα και αφήστε  για τουλάχιστο 20 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα και τις γεύσης.
  3. Σε καυτό τηγάνι ψήστε τον τόνο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρετε με σάλτσα

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή με προϊόντα προσφορών από τις Υπεραγορές μας.

Lecturer/Instructor at Intercollege Culinary Arts

National Chefs Teams Director