Ζουν σε αποικίες με εντυπωσιακή κοινωνική οργάνωση και εργάζονται ακατάπαυστα το καλοκαίρι για να συγκεντρώσουν αποθέματα για όλη τη χρονιά. Ο λόγος για τα μυρμήγκια, τα οποία διακρίνονται σε περισσότερα από 20.000 είδη και έχουν αποικήσει ολόκληρο τον πλανήτη – όλο και κάποιο θα βρίσκεται πάντα στα σπίτια μας, προπάντων τους θερινούς μήνες

Αν η παρουσία τους στο σπίτι σας έχει γίνει ενοχλητική, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά. Καταρχάς, χρειάζεται να βρείτε από πού εισέρχονται στο σπίτι. Μπορεί να είναι πόρτα, παράθυρο ή κάποια τρύπα. Για τα πορτοπαράθυρα, οι σήτες είναι όλο και πιο δημοφιλείς ως μέτρο προστασίας από ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως τα έντομα, ενώ αν εντοπίσετε μια τρύπα από όπου μπαινοβγαίνουν στο σπίτι μυρμήγκια, μπορείτε να την κλείσετε με λίγο στόκο.

Αφού αποκλείσετε την πηγή εισόδου, στη συνέχεια θα χρειαστεί να απολυμάνετε τους χώρους όπου κινούνται τα μυρμήγκια, ώστε αφενός να τα εξολοθρεύσετε και αφετέρου να τα αποτρέψετε να επιστρέψουν. Ιδανικά, δοκιμάστε φυσικά εντομοαπωθητικά μέσα, όπως είναι ένα διάλυμα από λευκό ξύδι ή λεμόνι, αραιωμένα σε λίγο χλιαρό νερό. Ιδανικά, ψεκάστε απευθείας με το διάλυμα πάνω στα μυρμήγκια και ακολούθως σφουγγαρίστε το πάτωμα και καθαρίστε τις επιφάνειες όπου κινούνται τα μυρμήγκια με το διάλυμα. Άλλα φυσικά μέσα που απωθούν τα μυρμήγκια είναι το οινόπνευμα μαζί με υγρό πιάτων, το κατακάθι του καφέ, το καλαμποκάλευρο, ακόμη και το πιπέρι!

Ακολούθως είναι σημαντικό να αρωματίσετε τον χώρο, αφού οι έντονες μυρωδιές απωθούν τα μυρμήγκια. Επιλέξτε αιθέρια έλαια έτοιμα ή σπιτικά από μέντα, κανέλα, δυόσμο ή δάφνη, που δεν αρέσουν στα μυρμήγκια. Αν έχετε γλάστρες, ψεκάστε και στις γλάστρες γιατί εκεί συχνάζουν τα έντομα και ιδανικά εφοδιαστείτε με μερικές γλάστρες από φρέσκια μέντα ή δυόσμο για καλύτερα αποτέλεσμα.

Στις Υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε καθαριστικά, έτοιμα εντομοαπωθητικά και όλα τα φυσικά μέσα για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό διάλυμα για να απωθήσετε τα ανεπιθύμητα έντομα. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.