Η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου είναι ήδη στο κατώφλι μας. Ώρα παραλίας, ηλιοθεραπείας, ώρα για παιχνίδια στην άμμο, βουτιές και ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στην ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα ή στην πισίνα με ένα κοκτέιλ ή μια πολύ παγωμένη μπίρα στο χέρι. Ό,τι καλύτερο μετά από έναν μακρύ χειμώνα.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν το καλοκαιράκι, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι αυτήν την εποχή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπουμε την περιποίηση και του δέρματος και των μαλλιών μας, που ταλαιπωρούνται από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, στο αλάτι της θάλασσας ή ακόμη και στο χλώριο της πισίνας.

Θα πρέπει να έχετε κατά νουν ότι αντηλιακή προστασία ολόχρονα και ιδιαίτερα αυτήν την εποχή δεν χρειάζεται μόνο το δέρμα μας, αλλά και τα μαλλιά μας. Τα οποία σε αντίθεση με εμάς, δεν αγαπάνε ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Τα μαλλιά, ειδικά το καλοκαίρι, χρειάζονται σωστή ενυδάτωση για μην αφυδατώνεται και σπάει η τρίχα, με ό,τι αυτό σημαίνει για το σήμα κατατεθέν της γυναικείας θηλυκότητας.

Για σκοπούς σωστής ενυδάτωσης είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουμε το κατάλληλο σαμπουάν, με βάση τον δικό μας τύπο μαλλιών. Παράλληλα θα πρέπει να εφαρμόζουμε τουλάχιστον δύο με τρεις φορές τη βδομάδα μάσκα περιποίησης για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση της τρίχας. Προϊόντα ενυδάτωσης, όπως το λαδάκι, είναι επίσης απαραίτητα αυτήν την εποχή, που μαζεύουμε τα μαλλιά μας σε αλογοουρές και κοτσίδες ταλαιπωρώντας ακόμη περισσότερο τις άκρες.

Ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο προκαλούν ξηρότητα στην τρίχα και κάνουν τα μαλλιά μας εύθραυστα. Με αυτό το δεδομένο δεν πρέπει να ξεχάσετε να προσθέσετε στο νεσεσέρ παραλίας ένα αντιλιακό προϊόν για τα μαλλιά σας, είτε σε μορφή σπρέι, είτε σε μορφή τζελ. Πολύτιμη προστασία προσφέρουν επίσης και τα καπέλα.

Τα μαλλιά και ειδικά τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται προστασία από τον ήλιο για να διατηρήσουν το χρώμα, τη ζωντάνια τους και την υγιή υφή τους. Ακόμη όμως και να μην είναι βαμμένα τα μαλλιά σας η περιποίησή τους με αντηλιακά προϊόντα επιβάλλεται και δεν… αναβάλλεται.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τα μαλλιά σας είναι ήδη βρεγμένα όταν μπείτε στη θάλασσα ή στην πισίνα, με νερό της βρύσης, επηρεάζονται λιγότερο από το χλώριο και το αλάτι της θάλασσας. Στην αγορά θα βρείτε και προϊόντα που συνδυάζουν και την αντηλιακή προστασία και τη θρέψη της ταλαιπωρημένης τρίχας.

Στις υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε προϊόντα προστασίας και βαθιάς περιποίησης και ενυδάτωσης της τρίχας ενόψει καλοκαιριού. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.