Για τους λάτρεις του κρέατος, το μοσχαρίσιο κρέας Angus δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για τους υπόλοιπους, οπωσδήποτε αξίζει η γνωριμία και κυρίως η δοκιμή αυτού του κορυφαίας ποιότητας μοσχαρίσιου κρέατος.

Tο βλέπετε πλέον παντού. Σε συνταγές μαγειρικής, στα μενού των αγαπημένων σας εστιατορίων, στην πρώτη θέση στα καλύτερα κρεοπωλεία. H Aberdeen Angus είναι ράτσα βοοειδών με καταγωγή από τις ομώνυμες περιοχές της Σκωτίας, αν και σήμερα τη συναντάμε στη Νέα Ζηλανδία, στην Αργεντινή, στις Ηνωμένες Πολιτείες και εσχάτως στην Ελλάδα. Αυτό που καθιστά ξεχωριστό το κρέας αυτό, είναι η εκτροφή των συγκεκριμένων ζώων. Το μοσχαρίσιο κρέας Angus είναι υψηλής ποιότητας και άρα τρυφερό, χωρίς βαριά μυρωδιά. Η ποιότητά του οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η ράτσα Black Angus τρέφεται αποκλειστικά με χορτάρι και είναι ελευθέρας βοσκής. Υπάρχει και η ράτσα Red Angus, που αποτελεί εκφυλισμό της φυλής Black Angus και πήρε το όνομά της από το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο τρίχωμά της.

Στο διαδίκτυο θα βρείτε έναν ανεξάντλητο κατάλογο για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μαγειρέψετε το συγκεκριμένο είδος κρέατος. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε απολαυστικό black angus βοδινό φιλέτο, με τη συνοδεία σπαραγγιών. Ρίξτε το λάδι στη φωτιά και σοτάρετε για τρία με πέντε λεπτά τα βοδινά φιλέτα από όλες τις μεριές. Ακολούθως, ρίξτε στο τηγάνι βούτυρο και δεντρολίβανο και ύστερα αφήστε το  μοσχαρίσιο κρέας στην άκρη για να «ξεκουραστεί». Στο μεταξύ, τσιγαρίστε κρεμμύδι, σχοινόπρασο και προσθέστε μουστάρδα, μέλι και ροζ πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το βοδινό και απολαύστε… υπεύθυνα!

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μαριναρισμένες βοδινές μπριζόλες Black Angus. Πολτοποιήστε βαλσάμικο ξύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και φύλλα δενδρολίβανου. Αφήστε τις μπριζόλες στη μαρινάδα για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο. Ιδανικά, το κρέας θα πρέπει να παραμείνει έως και ένα βράδυ στη μαρινάδα, για ακόμη πιο έντονη γεύση. Αφού το αποσύρετε από τη μαρινάδα, αλατοπιπερώστε και ψήστε το στην γκριλιέρα.

Δοκιμάστε ακόμη να φτιάξετε μπιφτέκια από κρέας black angus και συνδυάστε τα με τυρί τσένταρ κίτρινο και μπέικον.  Αξέχαστη, βέβαια, θα σας μείνει και η παρακάτω συνταγή, με κρέας black angus Μπουρκινιόν. Κόψτε το μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους, αλατοπιπερώστε και σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές. Συνεχίστε να σοτάρετε προσθέτοντας αρχικά μπέικον και κρεμμύδια εσαλότ και ακολούθως καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες και μανιτάρια. Ολοκληρώστε με την προσθήκη του ντοματοπελτέ και κόκκινου κρασιού. Πέρα από τα υλικά που απαιτούνται για την εκτέλεση της φανταστικής αυτής συνταγής, θα χρειαστείτε και αρκετή υπομονή, αφού το τέλειο αποτέλεσμα προϋποθέτει ψήσιμο από έξι έως οκτώ ώρες σε χαμηλή φωτιά!

 

Για να προμηθευτείτε το κορυφαίας ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τις υπεραγορές Αλφαμέγα. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.