«Κάνε ένα καφεδάκι να τα πούμε», μια αγαπημένη φράση που όλοι έχουμε πει. Κατά πόσο όμως αποδεικνύει το ρόλο που έχει ο καφές στη ζωή μας; Σύμφωνα με έρευνες καταναλώνεται από το 90% του ενήλικου πληθυσμού καθημερινά. Παρατηρώντας τις συνήθειές μας, ανακαλύπτουμε ότι ο καφές είναι ίσως από τα μοναδικά πράγματα τα οποία μένουν σταθερά στην καθημερινότητά μας παίρνοντας μορφή ιερή. Οι λάτρεις ξέρουν σε τι αναφερόμαστε και οι φίλοι σίγουρα αντιλαμβάνονται τη συνήθεια που μεταβάλει το χαρακτήρα της ανάλογα με την παρέα και την περίσταση.

Ο πρωινός καφές – Η ιερότερη στιγμή της ημέρας σου είναι συνυφασμένη με τον καφέ. Το «μη μου μιλάς, δεν έχω πιει καφέ» απεικονίζει γλαφυρά την αλήθεια που θέλει την καφεΐνη να διεγείρει το νευρικό μας σύστημα και να μας ενεργοποιεί.

Tip: απόλαυσε τη στιγμή μόνος σου και βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη και τις προτεραιότητές σου σε σειρά! Βάλε τη μουσική που ταιριάζει στο mood της ημέρας και κάνε τη Δευτέρα να μοιάζει Κυριακή.

Ο καφές με φίλους – Στιγμές αλησμόνητες κατά τις οποίες λέγονται από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο σαχλά πράγματα με την ίδια βαρύτητα καθώς οι συζητήσεις ακολουθούν τη διάθεση της παρέας. Όλα ξεκινούν με το «πάμε για ’κανα καφέ» και μπορεί να καταλήξουν σε ολοήμερη έξοδο καθώς οι χαλαρωτικές ιδιότητες του καφέ μας φτιάχνουν τη διάθεση και λειτουργούν ως αντικαταθλιπτικό!

Tip: αδράξτε την ημέρα και κάντε το 20΄ break σας να μετράει ακόμα περισσότερο, πίνοντας καφέ με τον κολλητό σας. Σας αναζωογονεί και σας βγάζει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

Όποια τελετουργία και να ακολουθήσετε, «πιείτε υπεύθυνα»!