Έχουν δοκιμάσει να το φτιάξουν με κινόα, παντζάρι, όσπρια, ακόμη και ψάρι, όμως ο «βασιλιάς» της κουλτούρας του fast food παραμένει το μπέργκερ από μοσχαρίσιο κιμά. Το αυθεντικό μπέργκερ είναι… βρώμικο! Αφήστε στην άκρη καθωσπρεπισμούς και φάτε το με τα χέρια, αφεθείτε να λερωθείτε και συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι πολύ πιθανόν να γίνετε θέαμα στο απέναντι τραπέζι. Μια και θα αμαρτήσετε, τουλάχιστον ας απολαύσετε κάθε μπουκιά στο έπακρον!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που κάνει τα μπέργκερ στα ταχυφαγεία να έχουν ακαταμάχητη γεύση, ενώ το δικό σας σπιτικό μπέργκερ μοιάζει… δεύτερο; Υπάρχουν κάποια tips που θα απογειώσουν τη γεύση του μπέργκερ, ώστε να αντέχει στη σύγκριση με αυτά που σερβίρονται εκτός. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Το βασικότερο όλων, είναι το κρέας που θα επιλέξετε. Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κιμά που να περιέχει το κατάλληλο ποσοστό λίπους, να είναι ποιότητας (black angus) και περασμένο μόνο μία φορά. Φροντίστε να ζητήσετε κιμά είτε από στρογγυλό, είτε από κόντρα, είτε από σπάλα, όπου το λίπος κυμαίνεται μεταξύ 15% και 20%. Αν μέχρι σήμερα προσθέτατε ποικιλία μπαχαρικών για να γίνει το μπέργκερ σας πιο νόστιμο, σας συνιστούμε να το αποφεύγετε στο μέλλον. Το μόνο που χρειάζεται ένα μπέργκερ είναι λίγο αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για επιτυχημένα μπέργκερ είναι το πλάσιμό τους. Ο βασικότερος κανόνας είναι να ανακατέψετε τον κιμά αποκλειστικά με τα χέρια σας και να σχηματίσετε το μπιφτέκι με απαλές κινήσεις, αφήνοντας μια μικρή λακκούβα στο κέντρο. Προσέξτε να μην πλάσετε υπερμεγέθη μπέργκερ γιατί όσο πιο μικρά, τόσο πιο ζουμερά θα είναι. Ένας ακόμη άγραφος κανόνας που καθορίζει το μέγεθος ενός πετυχημένου μπέργκερ, είναι ότι θα πρέπει να μπορείτε να το φάτε με το ένα χέρι. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε ούτε με τα υπόλοιπα υλικά που θα το συνοδεύσουν, ώστε να μπορείτε να γευτείτε όλα τα συστατικά σε μία μπουκιά.

Για ακόμη πιο μερακλίδικα μπέργκερ, έχετε υπόψη σας ότι δεν θα χρειαστείτε γκριλ αλλά τηγάνι. Τηγανίστε το μπέργκερ σε ένα μαντεμένιο τηγάνι, προσέχοντας να μην το πατάτε με τη σπάτουλα την ώρα που θα ψήνεται. Το ψήσιμο στο τηγάνι δεν θα σας παιδέψει καθόλου. Θα ψήσετε κάθε πλευρά για 4-5 λεπτά και το μπέργκερ σας θα είναι έτοιμο.

Αμέσως μετά, περάστε από το τηγάνι σας το ψωμάκι που επιλέξατε για να πάρει λίγη από τη γεύση του μπέργκερ, προσθέστε το κατάλληλο τυρί ανάλογα με την προτίμησή σας, από blue cheese μέχρι cheddar, την αγαπημένη σας σάλτσα και συνοδέψτε το με μια γενναία μερίδα homemade τηγανιτές πατάτες και τη θρυλική σαλάτα coleslaw. Μας έχει ήδη πιάσει λιγούρα!

 Στις υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μπέργκερ, στις καλύτερες τιμές. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.