Είναι καλοκαίρι και είναι ο κατεξοχήν καιρός για θάλασσα. Μαγιό και πετσέτες χτυπούν υπερωρίες αυτή την εποχή – το ίδιο όμως και οι μολύνσεις που καιροφυλακτούν, προπάντων για τις γυναίκες της παρέας, αφού η υγρασία και η άμμος είναι το ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.

Είστε σίγουροι/ες λοιπόν ότι  πλένετε και στεγνώνετε σωστά τις πετσέτες σας; Το «ναι» ίσως να μην είναι η προφανής απάντηση, για αυτό και θα παραθέσουμε εδώ μερικές δοκιμασμένες συμβουλές καλής υγιεινής για τις πετσέτες που, ως ρούχο που έρχεται σε απευθείας επαφή με το γυμνό σώμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι καθαρές και στεγνές σε κάθε χρήση.

Καταρχάς, οι πετσέτες χρειάζεται να πλένονται τακτικά – ιδανικά μετά από τρεις χρήσεις περίπου ή μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα, αν διαπιστώνετε πως έχει λερωθεί πολύ. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά μαλακτικό πλυντηρίου, διότι καταλήγει να φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντας τις πετσέτες σκληρές. Αντιθέτως, η χρήση λευκού ξυδιού στην πλύση (1 φλιτζάνι αρκεί μέσα στο πλυντήριο, μαζί με το απορρυπαντικό) αφενός απολυμαίνει καλά το ρούχο και αφετέρου το μαλακώνει. Αν οι πετσέτες είναι ταλαιπωρημένες από τα συχνά μπάνια στη θάλασσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή κούπα μαγειρική σόδα στην πλύση μαζί με το απορρυπαντικό και μια κούπα ξύδι στο ξέβγαλμα, για να διαλύσει τα υπολείμματα αλατιού στο ύφασμα.

Προπάντων, μετά το πλύσιμο, τινάξτε και απλώστε καλά τις πετσέτες, ώστε να στεγνώσουν καλά, διώχνοντας όλη την υγρασία από πάνω τους. Η συνήθεια να τις αφήνουμε απλώς να κρέμονται σε ένα άγκιστρο για να στεγνώσουν μπορεί να βολεύει, όμως στην πραγματικότητα είναι ό,τι χειρότερο για τη δική μας υγιεινή και για την φροντίδα της πετσέτας, αφού ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας πάνω στο ύφασμα. Ιδανικά, τώρα που ο καιρός είναι καλός, απλώστε τις πετσέτες να στεγνώσουν καλά σε ανοιχτό χώρο με το φως του ήλιου. Η χρήση στεγνωτηρίου, ακόμη και αν είναι μόνο για πέντε λεπτά, λειτουργεί επίσης υποβοηθητικά στο να διατηρήσετε την πετσέτα σας μαλακή.

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να πλύνετε την πετσέτα θαλάσσης μετά από κάθε μπάνιο, τότε βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι την έχετε τινάξει καλά τόσο πριν το στέγνωμα όσο και μετά, για να φύγει η άμμος που έχει κολλήσει πάνω.

 

Απολαύστε τις βουτιές σας χωρίς έγνοιες, με καθαρές και μαλακές πετσέτες. Δείτε τις προσφορές των Υπεραγορών Αλφαμέγα σε καθαριστικά και άλλα είδη φροντίδας ρούχων στο τελευταίο μας φυλλάδιο.