Όλοι οι καλοί ψήστες θα σας πουν πως το μόνο πράγμα που μετράει περισσότερο στο Barbeque από την τέχνη του ψησίματος είναι η ποιότητα του κρέατος. Το είδος του κρέατος, το μέρος του ζώου από το οποίο το παίρνουμε, το πάχος της μπριζόλας και φυσικά το ποσοστό λίπους είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες για το καλό ψήσιμο. Όταν όμως θέλουμε να μετατρέψουμε το καλό σε αριστουργηματικό; Ρίχνουμε μια ματιά στα παρακάτω tips και τα ακολουθούμε κατά γράμμα!

  1. Γίνετε φίλοι με τον κρεοπώλη σας

Κι όμως, η ποιότητα του κρέατος βασίζεται και στην ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων! Όσο και να διαβάσετε, όσο και να ερευνήσετε, όσο και να ψάξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα φτάσετε την αυθεντία του επαγγελματία. Γι’ αυτό λοιπόν μιλήστε μαζί του και αφήστε τον να σας καθοδηγήσει όπως μόνο εκείνος γνωρίζει.

  1. Μη τσιγκουνεύεστε

Μπορεί το «ό, τι πληρώνεις παίρνεις» να μην ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αλλά στην επιλογή κρέατος ισχύει στο 100%. Να είστε έτοιμοι να βάλετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη αν θέση στο πιάτο σας αποκτά μόνο το καλύτερο.

  1. Αγγίξτε το κρέας…

Ίσως να σας φαίνεται υπερβολικό και λίγο ανθυγιεινό αλλά, πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο. Η αίσθηση της αφής μπορεί να βρει μειονεκτήματα, αλλά και πλεονεκτήματα, εκεί που η όραση ποτέ δε θα ανακάλυπτε. Μη φοβάστε λοιπόν, απλώστε το χέρι!

  1. …και μυρίστε το

Το φρέσκο κρέας της υψηλότερης ποιότητας έχει πλούσια μυρωδιά που κανένα μυρωδικό ή συντηρητικό δεν μπορεί να προσδώσει. Όταν έχετε αμφιβολίες η μύτη μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο!

  1. Το μοτίβο του λίπους παίζει μεγάλο ρόλο

Κι αφού την πιάσατε και την μυρίσατε, προσπαθήστε να ακολουθήσετε το μοτίβο του λίπους πάνω στην μπριζόλα. Όσο πιο διασκορπισμένο είναι το λίπος μέσα στο κρέας, τόσο περισσότερο ομοιόμορφα ζουμερό θα είναι το αποτέλεσμα. Οι μεγάλες «γέφυρες» λίπους καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

 

 

Extra tip!

Ποιο είναι το extra tip; Το ίδιο με το αρχικό: Οι ανθρώπινες σχέσεις! Απολαύστε το barbecue με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν. Ψήστε πρώτα για εκείνους και μετά για τον εαυτό σας. Σερβίρετε μια τέλεια επιλεγμένη, άριστα ψημένη και όμορφα παρουσιασμένη μπριζόλα για το απόλυτο barbeque και απολαύστε, μαζί με το φαγητό, την ικανοποίηση όλων για το αποτέλεσμα. Εξάλλου μερικά κοπλιμέντα για το ταλέντο του ψήστη δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!